Đoković u finalu posle predaje Bedriha

Đoković je prvi set dobio rezultatom 7:5, a nakon što je izgubio poslednji poen u tom delu igre, češki teniser je prišao glavnom sudiji i rekao da zbog povrede ramena predaje meč.

Đoković će se u nedelju od 20 časova za titulu boriti protiv Britanca Endija Mareja, koji je u prvom polufinalu savladao Amerikanca Mardija Fiša u dva seta - 6:3, 7:6.

Đoković i Marej do sada su se sastajali devet puta i rezultat je 6:3 za srpskog tenisera.

Meč protiv Berdiha Đoković je, kao i sve p, kao i sve prethodne na ovom turniru, počeo prilično sporo. Čeh je bez većih problema održavao ravnotežu i parirao prvom igraču sveta, a onda je u sedmom gemu iskoristio prvu priliku za brejk.

Berdih je potom dobio i naredni gem na svoj servis i poveo 5:3 i činilo se da će dobiti i set, ali tada Đoković počinje da se "budi".

Udarci srpskog tenisera odjednom su postali mnogo snažniji i precizniji i posle lako dobijenog osmog gema i smanjenja vođstva Berdiha na 5:4, najbolji teniser sveta je zaigrao najbolje kada je bilo najvažnije.

Berdih je servirao za set, ali je u desetom gemu uspeo da osvoji samo jedan poen na svoj servis.

Pokazalo se da je to bio psihološki udarac koji nije mogao da podnese i u nastavku je govoto bez otpora izgubio naredna dva gema, a time i set.

Kada je Đoković pošao prema stolici, Berdih je iznenadio sve odlukom da preda meč.

Treba reći da se on početkom seta žalio na bol u ramenu, ali na terenu nije mogao da se stekne utisak da mu je to previše smetalo.

Najverovatnije Čeh posle gubitka prvog seta, kada su mu šanse da prođe u finale bile znatno smanjene, odlučio da ne rizikuje ozbiljniju povredu koja bi ga primorala da otkaže predstojeće Otvoreno prvenstvo SAD.

Tako je Đoković nastavio neverovatan niz pobeda u ovoj sezoni. Ovo mi je bio 57. trijumf u 58 ovogodišnjem meču na ATP turu.

Posle plasmana u finale Sinsinatija, Đoković je dodatno povećao prednost na ATP listi u odnosu na Rafela Nadala. Srpski teniser sada ima 2.500 bodova više, a ukoliko sutra trijumfuje u finalu, bežaće Špancu 2.900, a trećeplasiranom Rodžeru Federeru čak 5.940 bodova.

(FoNet)

Pogledajte još