Partizan izgubio od Slobode u Užicu

To je bila prva utakmica na renoviranom stadionu u Užicu, a na tribinama je bilo oko 6.000 gledalaca.

Partizan je poveo u 30. minutu golom Nikole Aksentijevića, izjednačio je Filip Kasalica sedam minuta kasnije, a pobedu domaćinu doneo je Slavko Marić golom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Prvu šansu na utakmici imao je Partizan u šestom minutu, kada je Babović sa ivice kaznenog prostora šutirao pravo u golmana Darka Božovića. Domaćin je imao šansu četiri minuta kasnije preko Nebojše Prtenjaka, čiji šut je završio pored gola.

Odličnu priliku za crno-bele u 13. minutu propustio je Vladimir Jovančić kada je sa sedam metara šutirao preko gola. U sličnoj situaciji našao se i Nemanja Tomić u 18. minutu, ali je i on bio neprecizan.

Partizan je poveo u 30. minutu kada je desni bek Nikola Aksentijević preciznim i snažnim udarcem sa 25 metara poslao loptu u gornji desni ugao Božovićeve mreže.

(old_image)

Radost gostiju trajala je samo do 36. minutu, kada je Filip Kasalica pobegao štoperu crno-belih Ivanu Ivanovu i sa desetak metara savladao Vladimira Stojkovića.

Poslednju šansu u prvom poluvremenu Partizan je imao u 42. minutu, kada je golman Božović zaustavio udarac Jovančića.

Odličnu šansu domaći su imali u 53. minutu, kada je posle kontranapada Nebojša Prtenjak izašao sam ispred Stojkovića, ali je golman Partizana odlično intervenisao.

Partizan je uzvratio u 61. minutu kada je rezervista Eduardo obišao golmana Božovića ali je uputio slab udarac i odbrambeni igrači Slobode Sevojna otklonili su opasnost.

Imao je Brazilac Eduardo solidnu priliku i u 68. minutu, kada je šutirao iz okreta, ali je Božović uhvatio loptu.

Veliku pobedu domaćinu doneo je Marić koji je u sudijskoj nadoknadi vremena veoma dobro izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora i pogodio gornji desni ugao gola Stojkovića.

Beta

Pogledajte još