Đoković: Rame nije izdržalo!

Ne postoji dobar poraz, to je sigurno, a u celoj stvari dobro je što do početka US Opena ima osam dana, rekao je Đoković.

"Potpuno sam siguran da ću se za to vreme oporaviti i da ću biti spreman za US Open", rekao je prvi teniser sveta, koji je predao meč Mareju nakon što je prvi set izgubio sa 6:4, a u drugom je Britanac vodio 3:0.

Na konferenciji za novinare posle finala, Đoković je rekao da je u Sinsinati stigao prilično iscrpljen sa turnira u Montrealu, gde je osvojio rekordnu petu titulu u ovoj sezoni na turnirima masters serije.

"Rame me muči u poslednjih deset dana, ali sam uspevao da se izborim sa povredom i bolom. Danas je, međutim, bol bio isuviše jak", rekao je Đoković, čiji su servisi u današnjem finalu jedva prelazili brzinu od 150 kilometara na sat.

"Predao bih meč i da nije počela kiša. Verovatno sam mogao da statiram na terenu još tih par gemova, ali koja bi bila svrha. Protiv Mareja svakako ne bih mogao da preokrenem rezultat u situiaciji kada sam u poenu mogao da odigram samo jedan normalan udarac", rekao je Đoković.

Srpski teniser kaže da je u finale ušao poprilično istrošen, jer je na svakom turniru igrao do finala, ali je uveren da bi mogao da ga dobije da mu se povreda nije pogoršala.

"Danas mi ništa nije polazilo za rukom, ali već sam više puta bio u takvim sutuacijama, pa sam uspevao da preokrenem rezultat jer nikada nisam razmišljao o porazu. Danas to nisam mogao, ne zbog iscrpljenosti, već zbog bola u ramenu koji me je onemogućio da normalno serviram
", rekao je Đoković.

(FoNet)

Pogledajte još