Školarci i kampanja "Niste sami"

Nastavak aktivnosti u okviru kampanje "Niste sami", koja ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa invaliditetom, a koja je prvi put započeta pre pet godina u Domu Narodne skupštine Srbije, realizovali smo u opštini Bačka Palanka.

Naši stalni saradnici, predavači i stručnjaci iz navedene oblasti, govorili su našoj najomiljenijoj ciljnoj grupi, deci iz osnovne i srednje škole. Iako su različitog uzrasta, empatija prema ovoj temi, i kod mlađih i kod starijih školaraca, na istom je nivou. Što zbog uticaja manjih sredina u kojima žive i odrastaju, što zbog kućnog vaspitanja, omladinci i omladinke iz Obrovca i Bačke Palanke pokazali su visok stepen zainteresovanosti za diskusiju i interakciju, a njihovi mentori su sigurni da je tome doprinelo i inkluzivno obrazovanje, koje se već nekoliko godina primenjuje u školama.

Ovaj projekat, uz pomoć institucionalnih, medijskih i drugih partnera, realizuje Udruženje Petrovaradin media iz Petrovaradina. Više detalja o programu, učesnicima i kampanji možete pronaći na linku.

Foto: Promo

Pogledajte još