Pižon veruje u plasman na EP

"Pred nama su dve teške utakmice. Prva gostovanje Severnoj Irskoj i druga ovde protiv Farskih ostrva. Mi se sada okrećemo prvoj utakmici koja je vrlo teška", rekao je Petrović.

On je istakao da reprezentaciju Srbije u Belfastu čeka pun stadion i velika podrška, a "orlovi" ne bi trebali da podlegnu takvoj atmosferi.

"Ako ne podlegnu atmosferi mislim da možemo napraviti dobar rezultat", ocenio je Petrović povodom meča koji reprezentaciju Srbije očekuje 2. septembra na stadionu Vindzor Park u Belfastu.

Petrović je istakao da je utakmica protiv Severne Irske važna, jer je reč o ekipi koja je Srbiji direktan konkurent za drugo mesto u grupi.

Na spisku selektora Petrovića:
Golmani Bojan Jorgačević (Gent), Damir Kahriman (Tavrija) i Bojan Šaranov (Makabi Haifa).
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelzi), Nenad Tomović (Leće), Milan Vilotić (Crvena zvezda), Milan Biševac (Pari Sen Žermen), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Duško Tošić (Crvena zvezda) i Slobodan Rajković (Hamburg).
Sredina terena: kapiten Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Blekburn), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Nemanja Tomić (Partizan), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Miralem Sulejmani (Ajaks) i Milan Jovanović (Anderleht).
Napadači: Marko Pantelić (Olimpijakos), Jovan Damjanović (Borac Čačak) i Ranko Despotović (Urava).

On smatra da Srbija ima šense da se plasira na Prvenstvo Evrope i ako igra nerešeno protiv Severne Irske, uz tri boda na koje se računa u suretu protiv autsajdera Farskih Ostrva.

Ključna će biti utakmica protiv Slovenije 11. oktobra u Mariboru, rekao je Petrović.

Petrović je rekao da zbog povreda u naredne dve kvalifikacione utakmice neće moći da računa na Nemanju Vidića, Nikolu Žigića i Miloša Krasića.

Utakmica protiv Severne Irske se igra od 20:45 po srednjoevropskom vremenu u petak, 2. septembra.

Srbija će Farska Ostrva ugostiti na stadionu Partizana 6. septembra sa početkom od 20:30 časova.

Karte za taj meče će se prodavati od 1. septembra po ceni od 300 dinara za severnu i južnu tribinu, 500 dinara za istok i 700 za zapad.

(Fonet)

Pogledajte još