ZA I PROTIV: Koje su prednosti i mane poze "69"?

Ni jedna poza u seksu nije dobila kultni status kao ona koja pruža istovremeni užitak i jednom i drugom partneru, a to je poza "69".

Iako nije uvek na prvom mestu liste najpopularnijih poza za postizanje vrhunaca, uz dobru volju i opušteno telo osim što užitak neće izostati, lako vas može istovremeno zadovoljiti.

ZA I PROTIV

Prednost poze 69 je što oba partnera imaju priliku istovremeno da osećaju veliko zadovoljstvo. A to je, iako zvuči kontradiktorno, i njena najveća mana. Naime, činjenica da oba partnera imaju priliku da se prepuste užitku oralnog seksa to može da dovede do toga da jedan od partnera svoje zadovoljstvo stavi na prvo mesto.

BEZ SUZDRŽAVANJA

Ako se upustite i odlučite za ovu pozu ne budite sramežljivi. Isprobajte sve pokrete koji vam padnu na pamet i uspeh je zagarantovan. Kako biste uneli još više uzbuđenja, isprobajte različite "frizure" koje sigurno neće proći nezapaženo. A budući da je ova poza vrlo erotična, žene treba da budu oprezne - stručnjaci preporučuju da muškarci prvi započnu igru.

KO JE GDE?

Prilikom izvođenja ove poze, žene bi trebalo da budu ispod muškarca – na taj način će je mnogo lakše zadovoljiti, a i ona će više uživati. Poželjno je i korištenje ruku prilikom stimulacije.

UDOBNOST

Vrlo važan element je udobnost. Ne suzdržavajte se da koristite više jastuka kako bi pridržali određene delove tela. Što se udobnije smestite, lakše ćete se opustiti. Takođe budite opušteni - što ste gipkiji, to ćete moći da isprobate više poza i da se duže zadržite u njima. Ukoliko vam je telo ukočeno, ne samo da nećete doživeti sve prednosti ove poze, već će vam biti neudobno, pa čak i bolno.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još