PRAVA MERA: Koliko kog preparata treba da nanesemo na kožu?

Dame uglavnom vole da nanose kreme i to na razne delove svog tela. Dok neke svoje preparate za negu obilno nanose na kožu, pa imaju problem sa upijanjem, druge ih ne stave dovoljno.

Svi smo nekad pročitali da količina paste za zube treba da bude kao zrno graška, a šta je sa ostalim proizvodima. Ovu dilemu razrešila je doktorka Sem Banting koja je na svom Instagram profilu praktično pokazala koliko čega treba da bude, i to kreme za sunčanje, seruma, hidratantne kreme, sredstva za čišćenje, kreme za oči i noćne kreme.

Ukoliko je količina premala "nećete videti prednosti", a ako je previše, "izlažete se riziku da izazovete iritaciju sa aktivnim sastojcima i naravno da bacite novac jer ste brzo potrošili sve što ste kupili".

Većina dama ne zna, niti to praktikuje, ali krema za sunčanje treba da se koristi svakodnevno, čak i kada je oblačno. Ne preskačite tačke kao što su delovi iza ušiju i vrata, a dovoljna količina je ona koja staje na dva prsta.

Za hidratantnu kremu dovoljan je vrh prsta, a isto važi i za dnevne i noćne serume, dok je za kremu za oči potrebna samo količina veličine zrna graška.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još