Agencija proverava da li je Dačić prekršio zakon

BEOGRAD, 1. septembra 2011. (Beta) - Agencija za borbu protiv korupcije proverava da li je ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera Ivica Dačić tokom posete gradilištima na Koridoru 10 koristio javne resurse u političke svrhe, saopštila je u četvrtak agencija.

"Još jednom upozoravamo sve funkcionere da je po Zakonu o Agenciji zabranjeno postupanje suprotno članu 29. zakona i da će agencija pratiti, reagovati i primenjivati zakon u cilju fer i ravnopravne izborne kampanje koja tek predstoji", navodi se u saopštenju.

Agencija je upozorila da Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije Srbije, svojom izjavom nije nedvosmisleno predočio sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem obavlja javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta na šta ga obavezuje Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Ovde sam više kao zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova, ali i kao predsednik partije iz koje je gospodin Mrkonjić kao ministar", rekao je Dačić tokom obilaska Koridora 10.

..

Pogledajte još