Ivković: Nema lakih protivnika

Iskusni stručnjak kaže da su naši košarkaši današnju utakmicu počeli drugačije nego juče protiv Italije, kada su se mučili da postignu prvih deset koševa.

Danas smo, ističe Ivković, u prvoj četvrtini odigrali izvanrednu odbrani i primili samo sedam poena, a postigli 23. Oba učinka su, kaže selektor, bila na veoma visokom nivou.

"Tada su, međutim, igrači koji su juče ušli sa klupe i doneli preokret, dozvolili Letoniji da se vrati. Verujem da su razlozi za to psihološke prirode. Posebno je loše što smo u drugoj četvrtini prilimi 26 poena, a da nismo ušli u bonus", istakao je Ivković.

Selektor kaže da zna šta naš tim mora da popravi na sledećim utakmicama, da bi mogao da se bori za olimpijsku vizu.

"Pre svega, treba da iskorigujemo odnos prema igri, jer niko ne može da nekom drugom da pravo da se bori za svoju zemlju više nego što možemo mi. Ne kažem da se ne borimo dovoljno, ali tu je i pad koncentracije i neke druge stvari koje ne govorim kao kritiku, ali na njih ukazujem igračima, jer evidentno postoje"
, rekao je Ivković.

Selektor reprezentacije Srbije nije posebno komentarisao narednog protivnika, selekciju Izraela.

"Za Izrael se spremamo u istom ritmu, bez treninga, sa jednom video analizom dva sata pred utakmicu. Mislim da ćemo biti spremni da odigramo kvalitetnije nego danas", rekao je Ivković.

Kapiten našeg tima Nenad Krstić, koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu protiv Letonije, kaže da je uvek teško igrati sa teretom apsolutnog favorita i ističe da današnji uspeh mnogo znači.

"Sada imamo vremena da se malo odmorimo, pa ćemo pogledati utakmicu našeg sutrašnjeg protivnika. Ne zavaravamo se da je bilo koga lako pobediti, ali verujem da sutra neće biti problema", rekao je Krstić.

FoNet

Pogledajte još