Vladimir Živanović: Imamo u planu razvoj velikih infrastrukturnih projekata

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora, u svojstvu učesnika na panelu u okviru konferencije "Summer 2023", rekao je da su uveliko u toku pripreme za letnju turističku sezonu, dodajući da su "Zlatibor i Opština Čajetina odavno izašli iz okvira uređenja mikroturističkih lokaliteta."

- Mi imamo u planu razvoj velikih infrastrukturnih projekata koji će uticati ne samo na Zlatibor i Opštinu Čajetinu nego na kompletan region - istakao je.

Kada je reč o velikim projektima koji su planu, Živanović je izdvojio jedan.

- Pred nama su u ovoj godini početak radova na izgradnji sportskog parka koji će imati 25 fudbalskih igrališta koji će biti u vlasništvu Opštine Čajetina. Kompletna investicija koja će se finansirati iz budžeta Opštine Čajetina i uz pomoć, ja se iskreno nadam, i Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava koji će prepoznati važnost tog projekta - rekao je.

Opština Čajetina ovim projektom pokušava da ostvari zacrtane ciljeve.

- Cilj nam je da privučemo nove hotelske lance koji će prepoznati važnost generalno tog projekta i mogućnosti, a ideja nam je da kroz izgradnju tog sportskog kompleksa privučemo veliki broj sportskih ekipa koje će odabrati upravo Zlatibor kao svoju destinaciju i mesto letnjih priprema - naglasio je Živanović.

Celu konferenciju možete pogledati OVDE.

Pogledajte još