IZBOR ZA PESMU EVROVIZIJE 2023: Luk Blek, predstavnik Srbije, plasirao se u finale takmičenja

Predstavnik Srbije Luk Blek plasirao se u finale Pesme Evrovizije u Liverpulu. U završnicu takmičenja su se plasirali i predstavnici Hrvatske, Moldavije, Švajcarske, Finske, Češke, Izraela, Portugalije, Švedske i Norveške.

Najveći evropski muzički spektakl je počeo. Završeno je prvo polufinale Pesme Evrovizije u Liverpulu, a najboljih 10 pesama plasiralo se u veliko finale koje se održava u subotu.

Među njima je i predstavnik Srbije Luk Blek koji je izveo pesmu "Samo mi se spava". U finale su se plasirali i predstavnici Hrvatske, Moldavije, Švajcarske, Finske, Češke, Izraela, Portugalije, Švedske i Norveške. Bez plasmana u finale ostali su takmičari iz Malte, Letonije, Azerbejdžana, Holandije i Irske.

Za vreme glasanja u dvorani u Liverpulu nastupila je poznata britanska pevačica Rita Ora, dok su veče otvorili članovi ukrajinskog rok benda "The Hardkiss".

Svoje pesme su tokom prebrojavanja glasova predstavili i učesnici iz Italije, Francuske i Nemačke koje su direktni učesnici finala.

U četvrtak se održava drugo polufinale, kada ćemo saznati još 10 zemalja koje će se takmičiti u završnici takmičenja.

Direktan prenos drugog polufinala možete gledati u četvrtak, 11. maja od 21 čas na RTS 3, RTS Svet i platformi RTS Planeta.

Izvor: RTS
Foto: Eurovision Song Contest - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još