Danas počinje "Festival kuglofa" u Sremskim Karlovcima

Vođeni idejom da se od zaborava sačuva tradicija i kultura Podunavskih Švaba, ali i svih sugrađana koji neguju duh tolerancije i dobrosusedstva, po kojima je Vojvodina naširoko poznata, Fondacija "Zavičajna kuća" i Udruženja građana "Petrovaradin Media" i "The Best Fest" sa velikim entuzijazmom drugu godinu zaredom organizuju "Festival kuglofa" u Sremskim Karlovcima koji otvaramo danas, 26. maja, a trajaće do nedelje, 28. maja 2023.

Kuglofe će danas (petak) pripremati najmlađi posetioci festivala u okviru radionice "Šašavi kuglof", nakon koje će polaznici plesne škole "Altair" nastupiti pred publikom. Program namenjen mladima biće priređen od 16h u pešačkoj zoni u Sremskim Karlovcima.

Na manifestaciju koja slavi kuglof u Sremskim Karlovcima, u subotu, 27. maja, u 10h iz Beograda, vozom, dolazi delegacija ambasadora sa svojim porodicama. Oni su i ove godine specijalni gosti "Festivala kuglofa", a pored turističkog obilaska Sremskih Karlovaca, prisustvovaće i proglašenju pobednika za najbolji kuglof 2023.

Festival će zatvoriti koncert horova DNUK "Kolomejka", HKPD "Jelačić", hora grčko-srpskog prijateljstva "Irida" i mešovitog hora "Harmonija", koji će se održati u nedelju, 28. maja, u 19h, u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Trojstva u Sremskim Karlovcima.

"Festival kuglofa" su podržali Opština Sremski Karlovci, Sekretarijat za kulturu Autonomne pokrajne Vojvodine, Ministarstvo za turizam i omladinu kao i brend "Rosa Homolje".

Više detalja o programu festivala moguće je pogledati ovde.

Foto: Promo

Pogledajte još