Stefanović o podeli Kosova i autonomiji

0

BRISEL, 12. septembra 2011. (Beta) – Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je briselskom portalu Euobserver da se zamisli o rešenju na Kosovu kreću "od podele, specijalnog statusa za sever, pa do autonomije i drugih vidova".

BRISEL, 12. septembra 2011. (Beta) – Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je briselskom portalu Euobserver da se zamisli o rešenju na Kosovu kreću “od podele, specijalnog statusa za sever, pa do autonomije i drugih vidova”.

“Sve te zamisli su vredne i treba da budu na stolu”, istakao je Stefanović.

On je dodao da je “tamo na hiljade Srba koji ne žele da žive pod vlašću (kosovskih) Albanaca, tako da se ta realnost mora poštovati, upravo kao što je stvarnost da je tamo i 1.600.000 Albanaca koji ne žele da žive u Srbiji”.

Tako da, po mišljenju Stefanovića, “sever Kosova treba da bude otcepljen”, dodaje Euobserver, uz opasku da “sever predstavlja oko 20 odsto teritorije Kosova i ima vodu i rudna bogatstva”.

Euobserver prenosi i da je Stefanović, “koristeći manje prijateljski rečnik, predskazao i nevolje ako Priština ponovo pošalje kosovske albanske policajce na sever”.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.