Šerbedžija: Anđelina Džoli dolazi u Beograd

Kada smo snimali film, pričao sam joj o Jadranskom moru koje je najlepše na svetu. Lepo smo se družili još tada, redovno se dopisujemo i ona je želela da pre svega dođe na Brione i vidi predstavu „Kralj Lir“ o kojoj joj je pričala glumica Vanesa Redgrejv. Htela je da dođe još prošle godine, ali nije to uradila zbog medijske pompe. Anđelina je planetarno popularna i paparaci bi je slikali i sa drveta, pa je zbog toga njen šef obezbeđenja otkazao dolazak – pričaza “Blic” naš slavni glumac, koji je uspešno uspeo da sakrije informacije o koleginičinom dolasku od predstavnika medija.

Novinare smo obavestili u šest po podne, kada se ona već smestila u vili „Brijunka“. Pozvali smo ih na konferenciju za medije nakon izvođenja „Kralja Lira“, pola sata pre ponoći. Anđelina je rekla sve najlepše o Hrvatskoj, ispričala je svoje lične utiske i pronašla se u razgovoru s predsednikom Ivom Josipovićem, s kojim se dogovorila o zajedničkom radu na projektu čišćenja miniranih područja u Hrvatskoj – priseća se Rade, koji za svoju slavnu koleginicu kaže da je isuviše jednostavna. Tada se rodila i ideja da Anđelina poseti i Beograd.

Trenutno razgovaram s jednim gospodinom iz Beograda koji me je molio da Anđelina podrži jednu njegovu akciju i dođe u Beograd. Ja ću ovih dana kontaktirati s njom na tu temu i bilo bi super da dođe i u Srbiju – iskren je Šerbedžija, koji još ne želi da odaje o čemu se tačno radi, ali u pitanju je akcija koja je u vezi s Beogradskim univerzitetom.