HAOS ZBOG VILE VREDNE 1.700.000 EVRA I ANTIKVITETA: Nikolina Pišek na sudu sa ćerkom i ocem pokojnog supruga Vidoja Ristovića

Voditeljka Nikolina Pišek naišla je na problem zbog toga što ne može da proda vilu u Zagrebu, jer je ćerka iz prvog braka njenog pokojnog muža Vidoja Ristovića navodno podnela tužnu protiv nje sa zahtevom da se imovina podeli, prenose domaći mediji.

Naime, Pišekova je prošle godine u septembru oglasila vilu u kojoj je živela sa pokojnim suprugom Vidojem i njihovom ćerkom i to za neverovatnih 1.700.0000 evra. U jednom momentu oglas je bio povučen, ali ne zbog toga što je kuća prodata, već zato što je navodno Ristovićeva ćerka iz prvog braka tužila Nikolinu, kako bi dobila nasledstvo svog oca, zbog čega je sud doneo privremenu odluku da nekretnina ne može biti na prodaju dok se spor ne završi, piše "Kurir".

Na sajtu gde je stavljen oglas za prodaju vile, kada se otvori link za opširnije informacije o nekretnini, prikaže se dopis u kojem piše sledeće:

- Zabeležba, spor, tužba 26. oktobra 2022. potvrda, obaveštenje o zaprimljenom elektronskom podnesku u pravnoj stvari između tužiteljke maloletne Ristović Matee i tuženih Ristović Nikoline i maloletne Ristović Une Sofije, koji se vodi pred Opštinskim građanskim sudom u Zagrebu.

Nikolina je u svojim intervjuima javno rekla da je na sudu sa članovima Vidojeve porodice:

- Jedan taj predmet presuđen je u moju korist, a drugi je još u procesu - kratko je rekla voditeljka u aprilu ove godine i dodala:

- Matei nikad nisam osporavala ništa, ali njihove ambicije su malo prevelike. Sad stvarno mogu reći da više nemam porodicu s te strane. Sve je u rukama pravde i pravosuđa. Imam vrlo konkretne dokaze o svemu, tako da ti ljudi imaju nepotrebne troškove. Sve ukupno je užasno i tendenciozno s njihove strane da me diskredituju i onemoguće, iako je vrlo jasno šta je po zakonu i šta kome pripada. Međutim, oni pokušavaju da se uguraju u moju svojinu i vlasništvo, a ako ne, onda barem da uspore što je moguće više čitav taj proces kako bi ja izgubila ekonomsku snagu i iscrpela se sudskim procesima što je moguće više. A trenutno imam minimalno osam aktivnih procesa, ako ne i više - rekla je Pišekova tada.

Inače, Nikolina Pišek imala je javne okršaje sa ocem pokojnog muža, Viktorom Ristovićem, poznatijim kao Miša Grof, koji je rekao da će javno objaviti dnevnike njenih ljubavnika.

- Ne biste verovali koliko me to ne dotiče. Neko vantelesno iskustvo, kao da se događa drugom. Jao, kad bi svi samo znali koliko ja još stvari imam da kažem... Sve u svoje vreme, ako do toga ikada dođe - kazala je ona za hrvatsko izdanje "Storija" pre nekoliko dana.

Nikolina je na sudu i sa svekrom, kako su pisali domaći mediji, kako zbog klevete, tako i zbog toga što on navodno ne želi da da ona išta od imovine nasledi.

- Nikolina ne zna zbog čega nijedan sudski proces u Srbiji nije počeo, niti kada će se to dogoditi. Ona je svekra tužila i za klevetu. S druge strane, u Hrvatskoj je on u oktobru prošle godine podneo tužbu protiv nje, tražio je zabranu prometa nekretninama, kako ne bi mogla da proda kuću koju su ona i Vidoje gradili, jer i za to tvrdi da je on slao novac, što je ona demantovala. Održana su šest, sedam ročišta i tu tužbu je izgubio - kaže sagovornik za Kurir.

- Ona ne može deliti moju imovinu! Kako bi ona delila moju dedovinu? Nasledio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj. To je bilo oduzeto mom dedu i vraćeno je meni. Nasledio sam i grobnicu od mramora i bronze na Novom groblju koja vredi pola miliona evra. I sada, kako bi ona mogla da deli sa mnom imovinu moga dede i oca, moje majke? Šta će ona deliti, ja ništa ne razumem?! Sve se vodi na mene - izjavio je Miša ranije.

- Neću valjda dozvoliti da antikvitete koje je on voleo da ona nosi u Hrvatsku ili da razvlači ovde i prodaje ih. On ih je voleo i kupovao ih je, ali ne s njenim novcem, nego s mojim - dodao je.

- Ta imovina nema veze s imovinom njegovog oca. Ne samo da sam sada advokat Nikoline Ristović nego sam u proteklih godinu dana i sarađivao s pokojnim Vidojem i imam saznanja o njegovim poslovnim aktivnostima, a koje nemaju veze s porodičnom imovinom. Imamo informacije kod koga i gde je ta imovina - izjavio je tada Nikolinin advokat Silvije Hraste za hrvatski RTL.

Porodična drama Ristovića iznenadila je sve, pošto su na sahrani istoričara umetnosti delovali kao skladna porodica. Ipak, ubrzo su krenule javne rasprave.

Nikolina Pišek iznenadila je sve kada je u jednom intervjuu navela da je njen bivši muž umro dok je bio u stanu sa ljubavnicom.

- Bila je prisutna jedna ženska osoba u privatnom stanu, ja više ne znam ni kako se ona zove, toliko mi je to važno, koja je priznala da je bila u nekakvoj vezi sa njim, a moj svekar je to formulisao kao masaža... Sve je jako čudno uglavnom zdravstveni nalaz je potvrdio da je umro od zastoja srca - ispričala je voditeljka, pa otkrila kako se osećala kada je saznala da ju je pokojni muž navodno prevario.

- Imala sam trenutke kada me je to jako ljutilo, ali onda sam shvatila da je to nebitno i da gubim energiju, a imam puno važnijih problema u životu i stvari koje moram da rešim, na koje moram da se fokusiram... decu o kojoj moram da brinem - rekla je Nikolina.

Izvor: Kurir.rs
Foto: vidojeristovic/Instagram

Pogledajte još