NISTE IH NI SVESNI: Koji znaci pokazuju da ste sebični u vezi?

Ako se često izvlačite iz zajedničkih planova, vaš partner će to definitivno osetiti i smatraće kao da nije bitan. U svakoj vezi, partner mora da zna da vam je na prvom mestu!

Uzimate partnera "zdravo za gotovo"

Niko ne voli kada ga uzimaju "zdravo za gotovo", ali činjenica je da u dugim vezama partneri lako mogu "skliznuti" u to. U odnosu je izuzetno važno da se osećate jednako, jer sve drugačije može dovesti do prezira, a to je jedan od puteva ka raskidu.

Uvek mislite da ste u pravu

To zapravo znači da nikada niste naučili šta je kompromis. Kada u vezi nema kompromisa, počinjete da stvarate odnos "ja pobeđujem - ti gubiš", a to je početak kraja!

Ignorišete ideje partnera

U odnosu je važno da prihvatite uticaj one druge strane i kada jedan govori drugi sluša. To ne znači da se pravite da slušate, nego da vas zaista zanima šta partner govori. Takođe, morate da budete otvoreni za tuđe ideje i da se potrudite da ih, kada to možete, i ostvarite. Dela govore više od reči.

Često se "izvlačite" iz zajedničkih planova

Ako se često izvlačite iz zajedničkih planova, vaš partner će definitivno da oseća kao da vam više nije bitan. Ako u vas nema poverenja, to znači da u vašem odnosu izostaje jedan od najvažnijih faktora.

Zahtevate poseban tretman

Mnogi u vezama imaju problem da nauče da prestanu da razmišjaju iz pozicije "ja" i da počnu da razmišljaju kao "mi". Važno je biti sebičan, kako bi čovek bio srećan, ali to ne podrazumeva apsolutni fokus samo na jednoj ličnosti u tom ljubavnom odnosu, jer odnos u kom neko trpi i nema slobodu, nije odnos i pre ili kasnije - osuđen je na propast.

Izvor: Tuzlanski.ba
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još