SAKRIJTE SVOJE NESAVRŠENOSTI: Kako da izaberete kupaći kostim prema tipu tela?

Izbor kupaćeg kostima može da bude ponekad veoma stresan. Naše telo nekada nije u najboljem stanju, a postoji toliko mnogo opcija i stilskih trendova između kojih treba da izaberemo ono što je najbolje za nas.

Pročitajte nekoliko saveta, sa "Wiki How", kako da izaberete kupaći kostim koji je laskav, kvalitetan i veran vašem osećaju za stil.

Izaberite jednodelni kupaći ako želite punu pokrivenost

Tradicionalni jednodelni kupaći kostim je uvek najskromnija opcija. Jednodelni kupaći kostimi su bolji i za vežbanje, ako planirate puno da plivate ili radite vežbe u vodi. Ali uvek možete da pronađete i one odvažnije modele, kao što je jednodelni kupaći kostim sa dubokim V-izrezom, niskim leđima, sa kaišem, bez bretela ili sa izrezima sa strane.

Kupite jednodelni kupaći sa visokim leđima ako želite da sakrijete salo na leđima i jednodelni sa niskim leđima ako baš želite da pokažete leđa. Isprobajte modele sa suknjicom ako želite da prekrijete bokove i butine. Jednodelni kupaći pokrivaju širok spektar tipova kupaćih kostima, ali zajednički faktor im je pokrivanje više kože od tipičnog dvodelnog kupaćeg kostima. Nekim ženama, su iz religioznih razloga potrebni takvi kupaći kostimi, druge jednostavno uživaju u pokrivenosti, dok, treće, pak, obožavaju što ne moraju da koriste toliko kreme za sunčanje.

Izaberite bikini ako vam je udobno da ogolite srednji deo tela

Bikini su najhrabriji tip kupaćih kostima. Na kraju krajeva, pokrivaju samo vaše grudi i privatni deo. To znači da će vam ceo torzo vidljiv. Ako vam je prijatno da pokažete svoje telo, onda je ovo odlična opcija za vas.

Možete da kupite bikini u kompletu ili uparite različit gornji i donji deo koji će se nositi zajedno, kao što je gornji deo bikinija sa žicama sa donjim delom bikini suknje, donji deo visokog struka sa gornjim delom bez bretela ili gornji deo koji ima punu pokrivenost sa niskim sečenim boksericama.

Imajte na umu da će vam možda trebati donji i gornji deo različite veličine, što je još jedan razlog zašto bi bilo bolje da ih kupite zasebno.

Širok izbor stilova

Odlučite se za tankini ako želite skromniji dvodelni

Tankini mogu pruže punu pokrivenost vašeg struka ili da prikažu samo deo vašeg srednjeg dela tela. Izaberite tankini koji pokazuje onoliko kože koliko želite da pokažete. Ovo je takođe odlična opcija ako ste trudni jer možete da nabavite opušteni gornji deo koji možete da se prevučete preko stomaka. Na primer, ako želite potpunu pokrivenost, onda nabavite tankini gornji deo koji preklapa donji deo. Ako želite da pokažete deo kukova i struka, onda nabavite tankini koji pada tik iznad pupka.

Detalji na gornjem delu kupaćeg kako bi ste prikrili male grudi

Volani, smele boje i šare, kao i potporni jastučići mogu vam pomoći da naglasite svoje grudi. Ako su vam grudi na manje a želite da izgledaju veće, onda se odlučite za kupaći kostim sa dodatnim elementima koji će poboljšati i skrenuti pažnju na njih. Možete čak izabrati i gornji deo sa otvorenim ramenima. Ako ne želite da poboljšate svoje poprsje, idite u suprotnom smeru. Odlučite se za jednostavan gornji deo bez podstavki ili akcenta, kao što je jednostavan trougao u prigušenoj boji.

Nabavite gornji deo sa jakom podrškom ako ste punijih grudi

Lagani kupaći kostim jednostavno neće izdržati. Proverite bretele i korpe na svakom kupaćem i izaberite samo onaj koji smatrate da je dobro konstruisan i čvrst. Gornji delovi kao trkačke majice ili oni sa debelim bretelama su izbor za vas. Izbegavajte bikinije na vezivanje, odela bez naramenica i kupaće kostime sa manje podrške ako imate pune grudi.

Nosite tamne boje da biste minimizirali i svetle boje da biste naglasili deo tela

Svetle boje privlače pažnju, dok su tamne manje primetne. Izaberite svetle boje za deo tela koji želite da istaknete ili tamne boje za deo koji želite da minimizirate. Na primer, možete da uparite crni donji deo sa jarko crvenim gornjim delom da biste minimizirali zadnjicu i naglasili grudi. Ili, uparite beli donji deo sa tamnoplavim gornjim delom da biste smanjili grudi i naglasili donji deo.

Odaberite donji deo koji ima punu pokrivenost da biste odvratili pažnju od kukova

Ove vrste donjeg dela mogu pomoći da vaši bokovi izgledaju manji i da sakriju nedostatke. Na primer, možete da se odlučite za bikini, tankini ili jednodelni sa suknjom za kupanje.

Ili da izaberete donji deo sa visokim strukom koji naglašava najsitniji deo struka i smanjuje stomak.

Uporedite boju kupaćeg sa vašom kožom

Kupaći kostimi dolaze u širokom spektru boja i šara. S time na umu možete da istaknete svoj stil sa bojom ili sa printom koji vam se sviđa i koji će upotpuniti ton vaše kože. Primera radi, možete se odlučiti za crveno-beli kupaći kostim na tačkice za starinski izgled, ili kupaći kostim sa ružičastim ružama za nešto ženstveniji i romantični izgled, ili, pak, tamno smeđi kupaći kostim koji će da upotpuni ton vaše kože.

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još