Muzički omaž za Olivera Dragojevića ispunio Vela Luku snažnim emocijama (FOTO)

Mnogi hrvatski muzičari pevali su sinoć s raspevanom publikom najlepše pesme Olivera Dragojevića u Veloj Luci na pozornici na pontonu na rivi. I ove godine koncert je nadmašio sva očekivanja i okupio oko 30.000 ljudi i nekoliko stotina brodova, a mnogi su posebno zbog ovog koncerta došli u Velu Luku. Muzičko-umetnički projekat "Trag u beskraju" osmišljen je s ciljem da se oda počast i očuva nasleđe jednog od najomiljenijih i neponovljivih muzičara koje je Hrvatska ikada imala.

Ante Gelo je muzički producent središnjeg koncerta koji je i ove godine okupio poznate hrvatske muzičare, a koncertom je upravljao Alan Bjelinski. Okruženi morem pevali su Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, novozelandska klapa "The Shades", Matija Cvek, Klapa "Šufit", Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i "Dupini". Gledaoci ispred malih ekrana i ove godine su uživali u direktnom prenosu koncerta na programu HRT 1.

Oliver Dragojević, čije je srce bilo ukorenjeno u Dalmaciji, ostavio je dubok trag u srcima svoje publike. Njegove predivne pesme obežile su generacije i postale neizostavan deo hrvatske muzičke baštine. Njegova strastvena interpretacija i jedinstveni glas zauvek će ostati urezani u sećanju svih ljubitelja muzike.

Kroz projekat "Trag u beskraju", cilj je očuvati i proslaviti njegovo nasleđe kroz različite događaje, a projekat je i ove godine počeo tradicionalnim koncertom na prepunom trajektu 26. jula. "Trag u beskraju" okuplja istaknute hrvatske muzičare koji dele strast prema muzici i žele da sačuvaju uspomenu na ovog izuzetnog umetnika. "Trag u beskraju" organizuje Opština Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke, te udruženjem Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije. Peta godišnjica odlaska Olivera Dragojevića i ove godine ispunila je Vela Luku zaljubljenicima u njegov neizbrisiv trag koji je ostavio u duši i srcu mnogih.

- Emocije su... Nakon prošlogodišnjeg koncerta "Trag u beskraju" smatrala sam da onako nešto ne može više da se ponovi. Međutim, ne samo da se ponovilo, nego je i nadmašilo sva naša očekivanja. Toliko emocija, smeha, pesme, druženja, energije, neopisivo. Snimci HRT-ovog prenosa obišle su svet. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj manifestaciji, publici koja je iz svih krajeva svojim dolaskom podržala ovu manifestaciju i pokazala opet koliko je Oliver bio velik. Hvala mu što nas sve spaja. Ponosna sam Luška! - izjavila je načelnica Vela Luke, Katarina Gugić.

Osim velikog koncerta na rivi, dva koncerta koja su rasprodata unapred su u nedelju i ponedeljak. 30. jula je koncert "Kad mi dođeš ti", autorsko veče Vinka Barčota, počinje u 21.30 na pijaci crkve Sv. Josipa, a pevaće Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa "Intrade", klapa "Šufit", Ivan Ive Županović, Antonia Dora Pleško i Kvartet "Sequentia". Koncert "Povedi me" Jasne Zlokić je zadnji dan "Traga u beskraju" u ponedeljak 31. jula, od 21.30 na pijaci takođe.

Više informacija na Fejsbuk stranici "Trag u beskraju".

Izvor: Promo
Foto: CROPIX

Pogledajte još