Dragana Ognjenović zatvorila Nedelju mode

Linijom "Software" u "Poršeovom" salonu automobila, kako i dolikuje, naša najbolja kreatorka Dragana Ognjenović zatvorila je 23. Becks Fashion Week. Mnogi poštovaoci visoke mode, ali i Draganinih kreacija, gromoglasnim aplauzom ispratili su kolekciju za proleće/leto 2008.

Zanimljivo je da je upravo Dragana otvorila prvi beogradski Fashion Week, a sada je simbolično zatvorila ovaj, modelima svoje "Software" linije, koja se izrađuje u malim serijama. Mini kolekcije pojavljuju se svakog meseca, a novi modeli svakodnevno stižu u prodaju. Mnogi komadi odeće nikada se ne ponavljaju.

Prikazana kolekcija je od prirodnih tkanina i s obaveznom postavom. Suknje do kolena, top haljine, haljine na jedno rame ili sa miš rukavima, tunike, kompleti za poslovnu ženu, i sve to sa zanimljivim detaljima, slojevi materijala u obliku listića. Kada su boje u pitanju, pored neizbežne crne i bele, tu su zlatno-bež, srebrna, braon i senf. Jednom rečju, linija "Software" je svakodnevna garderoba po pristupačnim cenama.

Dragana je stvorila "DO Fashion" i pokrenula "DO" brend 1992. godine. U modnu industriju zakoračila je kao slikar, a još dok je studirala na beogradskoj Akademiji likovnih umetnosti, počela je da radi kao grafički dizajner i dizajner enterijera. Kasnije je radila kao pozorišni i filmski kostimograf, ali i za neke modne kuće.

Njen pečat su precizni krojevi i materijali vrhunskog kvaliteta, pa je njena linija prozvana "modom za misleće ljude". Dragana jednom godišnje predstavlja svoje kolekcije od 1992, a sada ih izlaže i na tri do četiri lokalne i međunarodne modne revije. Predstavljala se u Italiji, Francuskoj, Austriji, Meksiku, na Kipru, u Rumuniji, Bugarskoj, Engleskoj i SAD. Trenutno kreira kostime za pariski Theatre d’Atelier.

Njen rad prate mnoge poznate dame, a u prvom redu primetili smo Tanju Tadić, Biljanu Srbljanović, Olju Ivanjicki, Biljanu Obradović, Irenu Mišović, Lenu Bogdanović, Branku Pujić, Sandru Perović i mnoge druge.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još