Drašković: Savez DSS i SRS nesporan

BEOGRAD, 29. aprila 2008. (Beta) - Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da nema spora oko toga da će Demokratska stranka Srbije (DSS) sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) sastaviti novu Vladu Srbije u slučaju da na izborima te dve stranke dobiju dovoljno mandata.

Drašković je za današnje "Večernje novosti" rekao da DSS nije mogla bez izbora da formira vladu sa SRS-om uprkos većini u Skupštini Srbije, jer je na prošlim izborima dobila mandate na politici priključenja Srbije Evropskoj uniji (EU).

"Sada su im potrebni novi mandati za odvajanje Srbije od EU", rekao je Drašković i dodao da "nema argumenata kojima se može objasniti radikalni zaokret politike DSS-a i njihov prelazak na programska načela SRS-a".

On je rekao da DSS ima u programu pridruživanje Srbije EU i da je najveći "proboj" ka Briselu ostvaren upravo u vladi Vojislava Koštunice u kojoj je učestvovao i SPO, ali da sada zajedno sa Novom Srbijom i SRS namerava da "Srbiju odvoji od Evrope i premesti je negde drugde".

Pogledajte još