POSTAVIO NOVI SVETSKI REKORD: Indijac glavom razbio 273 oraha za minut (VIDEO)

Na većini popisa najboljih namirnica za zdravlje mozga, orasi se nalaze pri samom vrhu.

Međutim, jeste li ikada, pre nego što ih pojedete, razbijali orahe glavom?

Zvuči neobično, ali 27-godišnji majstor borilačkih veština iz Indije Navin Kumar učinio je upravo to i ponovo oborio Ginisov svetski rekord.

Navin je u jednom minutu uspeo da razbije čak 273 oraha, što je više od 4,5 oraha u sekundi.

Navin i njegov suparnik, serijski rušilac Ginisovih rekorda Muhamed Rašid, bore se za vlasništvo nad ovim svetskim rekordom već nekoliko godina.

Muhamed ga je prvi put postavio 2014. godine s ukupno 150 razbijenih oraha glavom u minutu, a zatim ponovo 2016. s ukupno 181 orahom.

Međutim, na scenu je 2017. godine ušao Navin Kumar, koji u Ginisovoj knjizi već drži nekoliko rekorda u borilačkim veštinama, i srušio je Muhamedov rekord razbivši 217 oraha.

Godinu dana kasnije, kako bi se utvrdilo ko je zaista najbolji svetski razbijač oraha glavom, Navin i Muhamed su se sastali u Italiji na setu emisije "La Notte dei Record". Obojica su nadmašila postojeći rekord, ali je Muhamed pobedio razbivši 254 oraha u odnosu na Navinovih 239.

Pet godina kasnije, Navin je uložio krv, znoj i suze kako bi se ponovo potvrdio kao najistaknutiji svetski razbijač oraha glavom.

Njegov pokušaj bio je brz i odlučan, a svi orasi su nakon toga donirani Međunarodnom društvu za svest o Krišni.

Prema Ginisovim pravilima, moraju se koristiti sirovi orasi koji se mogu postaviti u bilo kom rasporedu na stolu, ali se odjednom sme razbiti samo jedan orah. Da bi se orah računao kao razbijen, ljuska mora pući na najmanje dva dela.

Ovaj neobičan rekord samo je jedan od mnogih koji se odnose na orahe, a ostali uključuju najviše oraha razbijenih u minuti rukom, laktom, zubima ili tako da se sedne na njih.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još