MISS SRBIJE ANJA RADIĆ MEĐU TOP 10 KANDIDATKINJA U SPORTU: Šta je još čeka na putu ka tituli najlepše žene sveta?

Uzbudljive vesti stižu direktno iz Indije, gde se pod sloganom "Jedna zemlja, jedna porodica, jedna budućnost" održava najveće i najstarije takmičenje lepote na svetu – MISS WORLD, koje je ove godine okupilo 120 lepotica iz celog sveta u trci za titulu najlepše žene. Srpska predstavnica, mlada i ambiciozna studentkinja Projektnog i inovacionog menadžmenta i IT-a Anja Radić, ponosno predstavlja duh i kulturu Srbije na svetskoj sceni lepote.

Odmah po dolasku u Nju Delhi, govoreći u sali Bharat Mandapam, gde je pre nekoliko meseci održan čuveni samit političkih lidera G20, Radićeva se istakla predstavljajući svoj humanitarni projekat "Lepota je svuda oko nas", koji ima za cilj promociju vrednosti kao što su prijateljstvo, poštovanje i tolerancija među decom predškolskog uzrasta. Projekat se realizuje kako bi se smanjila pojava agresije i vršnjačkog nasilja među najmlađima, i kako bi se podstaklo pozitivno ponašanje, poštovanje, tolerancija i solidarnost.

Zvanično najlepša dama Srbije pokazala je svoje umeće i u sportskim disciplinama, gde se plasirala među top 10 kandidatkinja. Uz sportski duh, Miss Srbije je svoj talenat predstavila i kroz ples na muziku "Đelem Đelem", noseći simbolične poruke, a rezultati za predstavljanje talenta se očekuju u narednim danima.

U oficijelnom predstavljanju u nacionalnoj nošnji, Anja je nosila haljinu "Simonida", dizajniranu po uzoru na srednjovekovne haljine i krune kraljice Simonide, a koju je za ovu priliku izradilo Udruženje "Dve moje zlatne ruke".

Miss Srbije Anja Radić izjavila je da je takmičenje veliki poduhvat, ali da je spremna da se suoči sa svim izazovima koji slede. Kroz različite takmičarske discipline, Anja se bori sa velikom konkurencijom i ponosno predstavlja Srbiju na svetskoj sceni.

- Do 9. marta, kada se održava finalno veče, očekuje me još nekoliko takmičarskih disciplina. Trenutno imamo zadatak da napišemo obraćanje svetskoj javnosti na temu zaštite tigrova i njihovog staništa – tema izabrana na preporuku Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Indije. Sa druge strane, od svih globalnih tema, izabrala sam da se fokusiram na problem klimatskog zagrevanja - kaže Miss Srbije i dodaje:

- Došla sam spremna! Sve devojke koje se takmiče su izuzetne, ali su takođe i divne koleginice s kojima se radujem što delim ovo iskustvo. Primetila sam da je veliku pažnju takimičarki i organizatora privukla moja biografija, posebno činjenica da sam nekadašnji PR sportskog centra Novaka Đokovića, ali i moja uloga u seriji "Zakopane tajne", koju ćete tek imati prilike da vidite. Šaljem vam velike pozdrave iz Indije, i mnogo sam zahvalna na podršci koju dobijam od prijatelja, poznanika i brojnih javnih ličnosti - rekla je Miss Srbije Anja Radić.

Sve aktuelne vesti u vezi sa našom predstavnicom Anjom Radić na takmičenju MISS WORLD možete pratiti na zvaničnom Facebook i Instagram profilu "Miss World Serbia".

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još