Hobit

Giljermo del Toro ("Panov lavirint", "Hellboy", "Blade 2") režiraće “Hobita“ i njegov nastavak, objavili su izvršni producenti "Hobita" - Piter Džekson, Fran Volš, predsednik kompanije "New Line Cinema" Tobi Emrih, i Meri Perent, predstavnik kompanije MGM.

- Giljermo je režiser natprosečnih mogućnosti, on je originalni pripovedač koji donosi neverovatnu količinu strasti, energije i mašte u svoje filmove. Giljermo je filmski mađioničar koji nikad nije izgubio svoj dečji osečaj za čuda. On shvata da fantastično mora imati korena u stvarnosti i da su sve priče, u stvari, ogledalo onoga što smo mi - kažu Džekson i Vols. - Dugo smo se divili Giljermovom radu i ne možemo da zamislimo nekoga ko ima više inspiracije da nas povede nazad na put do Srednje zemlje. Oduševljeni smo što je "Hobit" u njegovim rukama.

Del Toro kaže: - Ovo je velika čast, ja sam zaista blagosloven što ću postati deo filmske zajednice Pitera, Frana i njihovog neverovatnog tima saradnika koji su napravili na Novom Zelandu. Želim da se zahvalim Bobu Saju, Majklu Linu, Tobiju Emrihu i Marku Ordeskom što su mi poverili tako neverovatan projekat. Doprinositi serijalu "Gospodar Prstenova" je kao da mi se ostvaruje najveći san.

Del Toro će otići na Novi Zeland da naredne četiri godine radi s Piterom Džeksonom i njegovim studijima WETA I Wingnut. On će predvoditi dva filma od početka do kraja – pričajući priču o "Hobitu", koji se bavi periodom od 60 godina između "Hobita" i "Družine prstena" prvog dela triologije "Gospodar prstenova".

"New Line" će nadgledati razvoj i upravljaće produkcijom "Hobita", a njegov nastavak biće u koprodukciji sa MGM, gde će "Warner Brothers" raditi distribuciju u Americi, a MGM internacionalno. Piter Džekson i Fran Volš su izvršni producenti ovog filma.

Oskarom nagrađena trilogija “Gospodar prstenova“ zaradila je blizu tri milijarde dolara širom sveta. Godine 2003. film "Povratak kralja" odneo je Oskara u svih 11 kategorija za koje je bio nominovan, uključujući i onu za najbolji film, a to je ujedno i prvi Oskar koji je u ovoj kategoriji dobila fantastika.

Premijera "Hobita" zakazana je za 2010. godinu, dok će nastavak biti predstavljen publici 2011.

Pogledajte još