Pet najčešćih laži prilikom raskida

NEMAM VREMENA

Pod uslovom da tvoj dečko nije Barak Obama, sumnjamo da je toliko zaposlen da nema vremena za vezu. Kada tip kaže da nema vremena, to znači da ima vremena, ali ne želi da ga provodi s tobom. Dečko koji te voli i ceni uvek će pronaći vreme za tebe, a onaj koji bi da te se reši, smišljaće izgovore kako bi se izvukao. Ako ima vremena za svoje prijatelje i pivo, ima vremena i za tebe. Pitanje je samo želi da ga provodi s tobom.

NIJE STVAR U TEBI (Nije do tebe, do mene je)

Ovo je toliki kliše, koji je verovatno svako čuo bar jednom! Ko je uopštee ikada poverovao u ovakvu glupost? Naravno da je stvar u tebi, a tvoj dečko pokušava da ti olakša situaciju. Što je najgore, samo je pogoršava, jer će te ostaviti u uverenju da ga možda možeš osvojiti ako pričekaš da se predomisli. Kada prekidate, dobro je znati ko je šta loše radio, kako bi se isto izbeglo u novoj vezi.

JA TE NE ZASLUŽUJEM

Tvoj je dečko toliko dobar i drag da te se odriče u korist boljeg tipa? Ako nisi u filmu sa Sandrom Bulok, verovatno laže, a još pokušava sebe prikazati velikodušnim vitezom kojem je stalo do tvoje budućnosti. Uostalom, kada si poslednji put čula da je tip priznao kako je lošiji od nekog drugog tipa i prepustio te njemu? Upravo tako.

NISAM SPREMAN ZA VEZU

Ovo je delimično istina, on nije spreman za vezu – s tobom. U većini slučajeva ovakvi prekidi završavaju njegovim skorim ulaskom u novu vezu, za koju je itekako spreman. Kada ti tip kaže ovako nešto, jednostavno kreni dalje, jer očito ne želi više biti deo tvog života.

BOJIM SE DA ĆU SE PREVIŠE VEZATI

… Pa te ostavljam. Romantičan način za prekid svake veze, a tip ispada nežna duša koja se ne može nositi s implikacijama prave ljubavi. U stvarnosti je samo reč o tipu koji se boji da prizna da više ne želi da bude s tobom, pa misli da će ovakvim metodama izaći iz veze bez posledica.

PROČITAJ I: Najčešće muške fraze prilikom raskida