TRI TRIKA: Kako pravilno izabrati grudnjak bez bretela?

Grudnjak bez bretela je savršeni komad donjeg veša kada želite da obučete haljinu ili majicu sa golim leđima ili haljinu bez bretela.

Međutim, ženama sa većim grudima nekad nije lako da pronađu upravo ovakav model grudnjaka. Ukoliko imate veće grudi, a želite da nosite haljine sa golim leđima ili bez bretela sa odgovarajućim grudnjakom, imamo par trikova za vas!

Veličina grudnjaka

Kada je reč o podršci grudi, najbitniji deo grudnjaka su trake koje se kače na kopču. Ukoliko one nisu jake, grudnjak će biti labav i neće vršiti funkciju koju treba. Isto se dešava i kod grudnjaka bez bretela, pa zato treba imati sledeću stvar na umu: pri kupovini grudnjaka bez bretela, birajte manji broj! Ali ne manji broj korpi, već grudnjak sa manjim/kraćim trakama za kopčanje. Na taj način ćete dobiti deo podrške koju imaju bretele. Takođe možete promeniti broj kopči na grudnjaku: ako ste do sada kopčali na prvu, kada skinete bretele kopčajte na poslednju, da bi se grudnjak dovoljno stegao. Vodite računa da fišbajn bude tačno ispod grudi, a ne na rebrima.

Deo između grudi i korpi

Ako imate veće grudi, sigurno vam je poznat prelaz grudnjaka koji se jasno vidi ispod majice. Prvo ne deluje lepo, a drugo kvari celokupan izgled. Zato investirajte u grudnjak koji će imati čipku na vrhu korpi koja će ublažiti taj prelaz.

Zadnji deo grudnjaka mora biti širi

Što su grudi veće, traka na zadnjem delu grudnjaka treba da bude šira, a što je šira traka – to je bolja potpora. Izbegavajte grudnjake sa samo jednim redom kopči.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još