Nova privatizaciona šansa

Požeško društveno građevinsko preduzeće "Proleterski put" izlazi na ponovnu aukciju 16. maja, po početnoj ceni od 6,737 miliona dinara. Inače, ukupna procenjena vrednost kapitala koji se privatizuje iznosi 42.106.000 dinara, što predstavlja 70 odsto ukupnog kapitala privrednog subjekta. Zainteresovani kupci moraće do 8. maja da uplate depozit u visini od 3,368 miliona dinara. 

"Proleterski put" je registrovan za projekte niskogradnje − izgradnju saobraćajnica i poletno-sletnih pista, ali se poslednjih godina usredsredilo na uslužne delatnosti: proizvodnju i prodaju betona i asfalta, davanje u zakup opreme, pružanje usluga valjanja, kopanja (bagerovanja i utovara), prevoz građevinskih mašina i prikupljanje i prodaju sekunadrnih sirovina (armature). Potencijalni kupac moraće da preuzme obavezu minimalnog ulaganja u razvoj od 1,322 miliona dinara i zbrinjavanje 37 zaposlenih. Požeški "Proleterski put" ima respektabilnu imovinu: preko 2.000 kvadrata proizvodnog i poslovnog prostora pod krovom i na otvorenom, građevinske mašine i transportna sredstva u dobrom stanju, plus četiri hektara građevinskog i agrarnog zemljišta dobijenog na korišćenje. 

Od objekata, tu su upravna zgrada s laboratorijama za beton i asfalt (256 kvadrata), asfaltna baza (419), fabrika betona (280), radionica (kanal) za popravku vozila (250), betonski plato za odlaganje gotovih proizvoda (600) i nadstrešnica (214). Od opreme Požežani poseduju: asfaltnu bazu "Marini" i fabriku betona "Progres" AB−35, hidraulični bager guseničar (BGH 100F), traktor guseničar (TG 220 CK), utovarivač točkaš (ULT− 220 CK), kamioni kiperi (KA-MAZ − tri vozila), tegljači (FAP, MAZ, MAN).

("Pregled")

Pogledajte još