Yettel dobio priznanje "Lider društvene odgovornosti"

Na jubilarnoj desetoj konferenciji Digital Awards 2023, kompanija Yettel osvojila je priznanje "Lider društvene odgovornosti". Ova nagrada, koju dodeljuje Color Press Group, rezultat je rada Yettela na unapređenju društva i životne sredine kroz poslovne aktivnosti.

U prethodnom periodu Yettel je pokrenuo nekoliko inicijativa koje realizuje zajedno sa svojim korisnicima. Do sada je tako reciklirano više od 560 hiljada uređaja. Prikupljeno je i u ponovnu upotrebu vraćeno 13 kg zlata, 8 tona bakra, 184 kg srebra i 7 kg paladijuma. Yettel mreža je 100 odsto zelena, što znači da električna energija koju koristi za napajanje baznih stanica potiče iz obnovljivih izvora energije. Pored reciklaže, Yettel je korisnicima omogućio da aktiviraju "Eco bonus" u okviru svojih paketa, nakon čega ovlašćeni operater za upravljanje otpadom, sakuplja i reciklira 6,8 kg plastike i papira koje u proseku mesečno potroši osoba u Srbiji.

Kako bi korisnicima omogućio bezbedno surfovanje internetom u Yettel mreži lansiran je i "Safe Net", čiji je cilj da identifikuje i blokira zlonamerne veb lokacije i štiti korisnike od internet prevara koje služe za krađu ličnih ili finansijskih podataka.

Pojedine aktivnosti usmerene su i ka onima koji nisu korisnici Yettela. U cilju promocije zdravih životnih stilova i boravka napolju Yettel je sa Gorskom službom spasavanja Srbije u okviru Yettel aplikacije pokrenuo "Zelene staze". One čine deo Yettel aplikacije i nalaze se u sekciji pod nazivom "Yettel zelene staze". U aplikaciji se trenutno nalazi 57 pešačkih i 12
biciklističkih staza.

Yettel će nastaviti da ulaže u digitalne tehnologije i rešenja koja pomažu u rešavanju ekoloških i društvenih potreba i smanjenju štetnog uticaja na životnu sredinu.

Foto: Promo

Pogledajte još