PREISPITAJTE SVOJ ODNOS: Kojim rečenicama vam partner pokazuje da vas više ne voli?

Prema mišljenju psihologa koji se bave temom ljubavnih veza, postoje jasni pokazatelji vezani za određeno ponašanje ljubavnih partnera koji sugerišu da stvari između dvoje ljudi u vezi nisu najbolje.

Ispostavilo se da postoje određene konstrukcije i fraze u razgovoru koje se koriste u vezi, bilo svesno ili nesvesno, kada su se osećanja bitno promenila ili su takva bila od početka. Sledeće fraze signaliziraju da vas partner više ne voli.

"Ne moram ti ništa da objašnjavam"

Ovo je čest izraz koji ukazuje na problem ne samo u komunikaciji u vezi, već i na potpuno odsustvo želje za njom. Normalna veza podrazumeva slobodno deljenje mišljenja u određenim situacijama s voljenom osobom, bez potrebe za konstantnim obaveštavanjem o svakom koraku. Međutim, ako vaš partner odgovara na sva vaša pitanja i interesovanja u vezi sa svojim životom na ovaj način - da nije dužan da vam objašnjava ništa, to ukazuje da više nema iskrenih ljubavnih osećanja prema vama.

"To nije moj problem"

Jaka veza podrazumeva deljenje ne samo srećnih trenutaka već i zajedničko rešavanje problema, čak i kad vaš problem nije direktno povezan s partnerom, na primer, problemi na poslu s kolegama. Vaša voljena osoba bi trebalo da vam pruži razumevanje i podršku kako da se nosite s datom situacijom. Ako dobijate samo kratki odgovor: "To nije moj problem", to znači da vaš partner ne brine mnogo ni o vama ni o vašim problemima.

"Ako ti se ne sviđa, pronađi nekog drugog"

Poslednje što biste očekivali od osobe s kojom ste u vezi i koja vas navodno voli je da vam, bez emotivne uznemirenosti, sugeriše da potražite nekog drugog. Nema logike u tome da neko ko vas voli izgovori ovu rečenicu. Nažalost, ovim samo šalje poruku da mu nije stalo da ostanete zajedno, što znači da vas više ne voli ili da vas možda nikad nije ni voleo.

"Radi šta god hoćeš"

Udaljenost i ravnodušnost partnera u vezi jasan su znak promene osećanja među vama. Bez obzira da li tražite savet o oblačenju ili pomoć oko odluke o promeni posla, ako dobijete odgovor: "Radi šta god hoćeš", to jasno pokazuje da partner nema želju da donosi odluke zajedno s vama.

"Ne verujem ti"

Osim što može ukazivati na nedostatak samopouzdanja kod partnera, izraz "Ne verujem ti" može značiti i da partner smišlja izgovore kako bi vas diskvalifikovao u vezi i unapred vas optužio za mogući raskid, opravdavajući to time da niste zaslužili njegovo poverenje. U stvari, to ukazuje na promenu osećanja prema vama.

"Stvarno te volim"

Na kraju, psiholozi tvrde da fraza "Stvarno te volim" nije izjava ljubavi već pokušaj manipulacije vašim osećanjima. Oni tvrde da korišćenje reči "stvarno" u ovom kontekstu ima problematično značenje, jer ne bi trebalo da bude mesta za takvu sumnju ako su osećanja iskrena. Ako se ove rečenice često pojavljuju u vašoj vezi, možda je vreme da razmislite o svojoj vezi s partnerom.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još