Ko to namešta mečeve u Srbiji?

Nikako u Srbiji ne može da se odigra prvenstveno kolo, a da ga ne isprate priče o nameštanju. Čim Partizan i Crvena zvezda pobede, oni "manji" su im se automatski sklonili.

I uglavnom se unapred mnogo toga zna, kao što se pred ovo kolo "znalo da Kragujevčani neće da igraju maksimalno na Marakani, kao i da bi BSK mogao da bude ležerniji u meču sa Novim Pazarom", prenosi "Sport“.

Tako ovog vikenda "sveznalice" nisu uzele novac na kladionici. Radnički je šokirao fudbalere i navijače Crvene zvezde pre poslednjeg zvižduka sudije, dok su Borčani od 0:2 stigli do boda u sudaru sa Pazarcima, demantujući glasine da će gosti ponovo da pobede.

Posebna priča su večiti rivali. Najčešće se sami međusobno, naravno nezvanično, optužuju za "trening" mečeve. Nije sporno da postoje klubovi, koji protiv jednih ili drugih nikad ne iznenade, posebno ne u važnim utakmicama, ali isto tako više je nego jasno da večiti u velikoj većini utakmica moraju da daju maksimum da bi stigli do bodova.

(old_image)

Postojale su, postoje i postojaće uvek utakmice koje su pod sumnjom, kod nas, ali i na čitavoj fudbalskoj planeti. Ni približno, međutim, u meri o kojoj se priča. Uostalom, oni što su uvereni da sve znaju, mogli bi sasvim lepo da žive. Neka svake subote stave na tiket utakmice srpskog šampionata za koje znaju da su nameštene i u ponedeljak podignu lepu zaradu... Samo, da li takvi postoje? Sigurni smo da ne...

Spartak kost u grlu

Spartak je posebna priča od kako se vratio u elitu. Prvo se pričalo da će da pušta Partizan zbog toga što je predsednik FSS Tomislav Karadžić iz Subotice, nekada bio na čelu crno-belih!? A "plavi golubovi" su prethodne dve sezone zaustavljali šampiona, jer su jednom odoleli u Subotici, a drugi put u Beogradu pre godinu dana.

Priča se i da je Spartak klub Crvene zvezde. A u finišu prethodnog prvenstva odneo je bod sa "Marakane" i umalo ostavio crveno-bele na trećem mestu, dok je na startu ove sezone srušio favorita u Subotici i definitivno postao kost u grlu večitima.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još