Klinsman pozvao igrače na oprez protiv Poljske

BERLIN, 13. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor Nemačke, Jirgen Klinsman, apelovao je na svoje igrače da utakmicu protiv Poljske posmatraju iz ugla svog protivnika - kao da su izgubili na startu Svetskog prvenstva.
Poljska je na startu Svetskog prvenstva izgubila sa 0:2 od Ekvadora u Grupi A, što je igrače te zemlje i selektora Pavela Janasa izložilo velikoj kritici poljske fudbalske javnosti zbog opasnosti da ekipa ispadne već posle takmičenja po grupama.
"Samo zamislite šta je u glavama igrača iz Poljske i pokušajte da igrate kao da ste 'u njihovoj koži'. Oni vrlo dobro znaju šta im je činiti i na utakmici protiv nas će ići na pobedu", upozorio je
Klinsman svoje igrače.
Reprezentacija domaćina Nemačke pobedila je na otvaranju Svetskog prvenstva ekipu Kostarike sa 4:2, ali Klinsman smatra da ga u Dortmundu protiv Poljske očekuje drugačija utakmica.
"Poljaci su bili izloženi velikoj kritici i biće pod velikim pritiskom da odigraju dobar meč. Siguran sam da će dati sve od sebe da ostanu na Svetskom prvenstvu, ali mi moramo da prihvatimo taj izazov i budemo spremni na veliku borbu", kazao je Klinsman.
Nemačka reprezentacija ima veoma dobra iskustva sa mečeva koje je igrala u Dortmundu, jer je od 13 utakmica koje odigrala na stadionu u tom gradu pobedila u 12.
Jedan meč je završen nerešeno.
"Očekujem da će nas sjajna podrška publike u Dortmundu voditi do nove pobede. Videli smo na televiziji da nam navijači pružaju podršku u svakom gradu Nemačke i ta podrška nam mnogo znači", kazao je Klinsman.
Nemačka i Poljska sastaju se sutra u Dortmundu. Meč počinje u 21 sat.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.