TINA MAZE UVELIČALA DOGAĐAJ: Globalna skijaška elita na Digital Snow konferenciji

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je da je Digital Snow konferencija, održana od 6–9. oktobra na Jahorini, doprinela unapređenju poslovanja i otvorila Olimpijskom centru vrata ka novim poslovnim prilikama.

Posetioci ove konferencije imali su priliku da prisustvuju mnogim panelima i aktivnostima koje su prethodnih dana Jahorinu učinile epicentrom svetskog skijaškog biznisa.

- Naša zajednička predanost unapređenju skijaškog iskustva bila je evidentna tokom svih panela i diskusija - izjavio je Ljevnaić i ocenio da su "sastanci sa stručnjacima iz ove oblasti omogućili da istražimo nove tehnike i pristupe koji će poboljšati kvalitet našeg skijaškog centra i ponuditi posetiocima nezaboravno iskustvo na stazi."

U OC Jahorina ocenjuju da je dolazak stručnjaka iz različitih zemalja omogućio lokalnoj zajednici pristup globalnom znanju i inovacijama u digitalnoj industriji, čime se doprinosi razvoju lokalnih talenata i kompanija. Očekuje se da će ova razmena znanja i iskustava dodatno ojačati poziciju OC Jahorina kao vodećeg skijaškog centra u regionu.

Tokom Digital Snow konferencije, Jahorinu je posetila i poznata skijašica Tina Maze, pobednica Olimpijskih igara, održanih u Sočiju. Njeno bogato iskustvo i strast prema skijanju su inspirisali sve prisutne i ostavili dubok utisak na celokupnu skijašku i poslovnu zajednicu.

Tina Maze je svojim prisustvom donela poseban duh i energiju u konferenciju, deleći svoje priče i iskustva iz sveta skijanja.

Olimpijski centar Jahorina je u skladu sa događajem simbolično organizovao dodelu skija i kaciga iz akcije "Hiljadu skija i kaciga za našu decu".

- Pre svega želim da istaknem koliko sam srećna i počašćena što sam danas ovde na Jahorini, predivnom mestu koje odiše energijom i entuzijazmom za sportom. Ovo je prvi put da sam ovde na Jahorini, ali sigurno ne poslednji. Oduševljena sam lepotom ovog mesta i toplinom ljudi koje sam upoznala. Sviđa mi se što konačno imamo priliku čitati časopis o skijanju gde možemo pronaći inspirativne priče o velikim sportistima, predivnim destinacijama i samom sportu. To je izvanredan način da se promoviše ljubav prema sportu i da se podstakne razmena iskustava među sportistima i ljubiteljima skijanja - rekla je ona.

Foto: Promo

Digital Snow Jahorina je odavno prerasla državne okvire. Ovogodišnje, treće izdanje ove konferencije, pružilo je ambijent za stručnjake iz oblasti ski biznisa, preduzetnike, studente i sve zainteresovane da se upuste u razmenu ideja i steknu nove poglede na najnovije trendove. Zajedno s partnerima iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Gruzije, Jermenije ostvarili smo korisne saradnje i upravo su predstavnici iz ovih država predstavili neka od svojih iskustava i perspektiva važnih za razvoj ski biznisa.

Događaji ovog tipa su od ključnog značaja za podsticanje i inovacije, održivog razvoja i poboljšanje iskustava skijaša širom sveta.

Kroz panele, fokus je stavljen na tri ključne teme:

1. Digitalizacija: Istraženi su najnoviji trendove i tehnologije u digitalizaciji poslovanja

2. Pametno upravljanje: Razmotrene su strategije i pristupi za pametno upravljanje resursima i procesima, što može dovesti do efikasnijeg i održivijeg poslovanja

3. Zaštita životne sredine: Duboko smo se bavili pitanjima očuvanja životne sredine i razmatrali kako tehnologija može pomoći u održivijem poslovanju i društvu

Tokom Digital Snow konferencije, organizatori su se potrudili da posetiocima pruže nezaboravan doživljaj i van konferencijskih sala. Osim inspirativnih predavanja i diskusija, posetiocima je obezbeđena i muzika uživo koja je dala dodatnu dimenziju celokupnom događaju.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još