SAMO ZA HRABRE: U trendu su mikro šiške

Baby bangs, poznate i kao mikro šiške, novi su vrući trend sezone. Zbog prekratkih, ravnih šiškica smo kao male plakale kod frizera, a ove jeseni ih nose sve svetske lepotice.

Poslednjih nekoliko meseci šiške su se na velika vrata vratila na modnu scenu nudeći širok izbor čak i onima koji se boje da rizikuju kada su frizure u pitanju.

Tako su zavesa šiške nastavile svoju vladavinu, a veliku popularnost stekle su i francuske šiške "a la Jane Birkin". Ipak, mesec mode i revije za proleće/leto 2023. otkrile su i novost – baby bangs, novi trend frizura sa šiškama.

Za razliku od drugih popularnih stilova šiški, baby bangs ili dečje šiške obično su ravnog, tupog kroja koji doseže do iznad obrva. Ovaj odvažni izgled je i iznenađujuće svestran i potrebno je samo puno poverenja u frizera da biste ga postigli. Postoji bezbroj načina stilizovanja dečjih šiški, bilo da je reč o ravno i tupom šišanju ili kosi koja je slojevita i talasasta.

Slavne dame poput Olivije Rodrigo, Lejton Mister i Bele Hadid nosile su ovu frizuru već ranije ove godine, a od tada su dečje šiške postale sve popularnije.

Mikro šiške i druge tupo ošišane frizure bile su snažno zastupljene na modnim pistama tokom meseca mode na kom su predstavljeni hitovi za proleće/leto 2024, što se moglo i videti na modnim pistama.

A frizura s mikro šiškama ne samo da je bila favorizovana od strane dizajnera i stilista, već su takođe i slavne dame usvojile taj izgled. Tako su dve istinske ikone stila, Zoi Kravic i Džulija Foks tokom nedelje mode pokazale svoje verzije mikro šiški.

Izvor: City Magazine
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još