Ana Ivanović "počistila" Zvonarjevu

Ivanović je odigrala vrhunski meč, bila je agresivna i koncentrisana od početka do kraja, što joj je donelo trijumf, peti u desetom okršaju sa Ruskinjom.

Posle greške iz forhenda i bekhend slajsa koji je poslala u mrežu, Ivanović je izgubila gem na svoj servis već u prvom setu, ali je u narednom anulirala dve vezane gem lopte i napravila ribrejk zahvaljujući sjajnim forhendima.

Ana je potom osvojila još dva gema u nizu, a brejk je napravila iako je ponovo gubila sa 40:15 u gemu. Međutim, u petom gemu Zvonareva vraća brejk najviše zbog dve uzastopne duple greške Ivanović (3:2).

(old_image)

Ruskinja se na isti način revanširala Ani u narednom gemu, pa je srpska teniserka opet došla do brejka prednosti.

Novu šansu nije propustila, Ivanović je dodatno podigla nivo igre i do kraja seta nije izgubila ni poen (6:2).

U prvom setu Ana je napravila 14 direktnih poena i imala je 11 grešaka, dok je Zvonarevaa osam puta pogrešila, uz samo jedan viner.

Prva tri gema drugog seta protekla su bez većih uzbuđenja, Ivanović je vodila sa 2:1, a onda joj je Ruskinja maltene poklonila sledeći gem, od rezultata 30:15 napravila je dve dvostruke greške, a jednom na vreme nije stigla na lopticu relativno lako udarac poslala je u mrežu (3:1).

Superiornom igrom sa osnovne linije Ana je osvojila i sledeći gem, pa je povela sa 4:1.

Ivanović je potom napravila još jedan brejk, a zatim je u narednom gemu spasla brejk loptu i realizovala treću meč loptu za zasluženu pobedu.

Nadmoć Ivanović je više nego očigledna i u statističkim podacima na kraju meča. Imala je 29 vinera i 20 grešaka, dok je Zvonareva upisala samo četiri direktna poena uz 15 grešaka.

Ivanović će se u četvrtfinalu igrati sa boljom iz okršaja Poljakinje Agnješke Radvanjske i Šveđanke Sofije Arvidson

FoNet

Pogledajte još