SUD NALOŽIO ISELJENJE: Italijanka tužila sinove jer nisu želeli da napuste roditeljski dom

Majci (75) iz Italije dojadili su njeni odrasli sinovi od 42 i 40 godina, koji i dalje žive kod kuće, pa je pokušala da ih ubedi da nađu svoj dom, između ostalog i zato što su zaposleni. Međutim, njeni pokušaji su bili uzaludni, zbog čega je odlučila da ih tuži, a sud joj je dao pravo.

Penzionerka iz grada Pavije na severu Italije više puta je pokušala da ubedi svoje odrasle sinove koji žive u njenoj kući da se isele jer su oboje zaposleni. Osim toga, nisu hteli da dele troškove, niti da obavljaju kućne poslove. Međutim, sinovi nisu hteli ni da čuju za to.

Majci je dozlogrdilo da njeni sinovi žive u "mama hotelu", pa je podnela tužbu sudu da se sinovi isele.

Sud u Paviji presudio je u korist majke i odredio rok da se dvojica sinova isele do 18. decembra, prenose italijanski mediji.

Kada mladi Italijani odlaze od kuće?

U Italiji relativno mnogo dece živi sa roditeljima i posle 18. rođendana. Većina njih su muškarci, pa se za njih zalepio nadimak "mamoni" ili "mamini dečaci" ili "bamboćioni", velike bebe.

Zbog neizvesnog zaposlenja, povećan je broj Italijana koji ostaju kod kuće sa roditeljima. Prema prošlogodišnjem istraživanju evropske statističke službe Eurostat, prosečna starost u kojoj su ljudi napuštali domove u Italiji bila je 30 godina. Dobrih 66 odsto Italijana od 18 do 34 godine živi sa roditeljima. Ovaj udeo je znatno iznad proseka EU od 50 odsto.

Izvor: N1 Zagreb
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još