Boban: Holanđani najviše pokazali, SCG nema individualce

BILERBEK, 13. juna 2006. (Beta) - Bivši reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske, Zvonimir Boban, ocenio je da su na Svetskom prvenstvu do sada najviše pokazali Holanđani, koji su u prvom krugu savladali Srbiju i Crnu Goru sa 1:0.
"Holanđani imaju brzinu i moć u napadu. SCG nema individualce koji mogu da naprave razliku na sredini terena i to je bio problem u duelu s Holandijom", rekao je Boban u razgovoru sa novinarima srpskih medija u Gelzenkirhenu.
Boban, koji Mondijal u Nemačkoj prati kao stručni konsultant televizije "Skaj sport Italija", a piše i za "Gazetu delo sport" i zagrebačke "Sportske novosti", dodao je i da se SCG pokazala kao
čvrsta i dobro organizovana ekipa.
"Iako mislim da (selektor SCG Ilija) Petković sjajno radi svoj posao, nisam, međutim, razumeo zašto je u drugom poluvremenu izveo napadače Savu Miloševića i Mateju Kežmana, pošto su oni iskusni igrači koji imaju znanje i na kojima se gradi igra", rekao je Boban.
"To je, međutim, Mondijal na kome su pravila igre drugačija", dodao je on. .
Boban je ocenio i da bi za reprezentaciju Hrvatske plasman u osminu finala takmičenja bio ravan plasmanu u finale Svetskog prvenstva. Hrvati igraju u grupi sa Brazilom, Japanom i Australijom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.