Zašto je pauza u vezi nekad najbolje rešenje

U vezi je lako zasititi se nekoga, pogotovo ako ste zajedno svaki dan, a često provođenje vremena zajedno u tebi može probuditi zločestu crtu, pa možeš početi sve češće da primjećuješ neke mane na svom partneru koje ti inače nikada ne bi smetale. Pauza je odlično vreme da oboje ustanovite šta želite jedno od drugog, i jeste li uopšte spremni za vezu.

Lični prostor

Neki ga trebaju više, neki manje, ali svima nam treba prostor i vreme samo za sebe. Ljudi koji nisu navikli na deljenje svog vremena sa drugima u vezi mogu postati nervozni i netrpeljivi, a pauza je odličan način da se vratiš sebi i shvatiš želiš li prostor bez svog dečka ili ti ipak nedostaje.

Pronađi sebe

Pauza retko znači da neko od vas dvoje želi da se viđa sa drugim ljudima, a često je samo pokušaj pronalaska samoga sebe, pa će tako pauzirana veza biti vreme u kojem ćeš upoznati sebe, shvatiti šta želiš, i u vezu se vratiti kao bolja, potpunija osoba.

Osećaj smirenosti

Veze znaju biti jako strastvene i napete, a iako je strast uvek dobra, ponekad te može da izmori. Vreme pauze je zato idealno da se vratiš u smireno stanje, a ako odlučiš da se vratiš u vezu, bićeš odmorna i raspoložena za nove izazove.

Test kompatibilnosti

Ako sumnjaš u to da ste kompatibilni, vreme je za pauzu. Ovo je vreme kada moraš da odlučiš koliko se tačno slažete ili ne slažete, a to ne mora da znači da morate da imate iste interese: suprotnosti se ponekad privlače, a pauza će ti otkriti koliko ne možeš da živiš bez njega.

Odluči šta želiš

Pauza je idealna za ljude koji nisu sigurni šta žele od veze ili od života. On možda želi ozbiljnu vezu, a ti si više sklona neobaveznom druženju, a tu je i pitanje posla, karijere i obrazovanja... Vreme koje provedete u pauzi možeš da iskoristiš kako bi se sama sa sobom dogovorila šta tačno želiš.

Postavljanje prioriteta

Njegovi prioriteti mogu biti potpuno različiti od tvojih, a za vreme pauze moraš da odlučiš kojih se prioriteta nikako ne želiš odreći. Kompromisom možete doći do rešenja, ali da biste došli do kompromisa, potrebna je pauza u kojoj će svako za sebe odlučiti šta tačno smatra najbitnijim u svom životu.

Da li je to ljubav?

Ako nisi sigurna da li je to što ti i tvoj dečko imate stvarno ljubav, pauza bi ti mogla pomoći da shvatiš. Ako nakon nekog vremena zaključiš da jednostavno ne možeš da živiš bez njega, vrati se nazad, ali, ako shvatiš da ti je puno lakše kada više niste zajedno, vreme je da iz pauze napraviš pravi prekid.

Pogledajte još