SVAKO DOBIJA LICE KOJE ZASLUŽUJE: Kako stare horoskopski znaci?

Svako od nas stari na jedinstven način, a taj proces je oblikovan kombinacijom temperamenta, karakternih osobina, jakih i slabih strana.

Ipak, postoje i neke uopštene tendencije koje određuju sličan tip ponašanja za svaki horoskopski znak.

Ovan

Ovnovi ostaju vitalni i energični uprkos godinama. Oni ne gube svetlost svoje mladosti, žive u trenutku i podstiču se međusobno da budu živahni do kraja života. Čak i u svojim šezdesetim godinama, Ovnovi mogu nositi "kožnu jaknu" sa energijom koja nadmašuje mnoge dvadesetogodišnjake.

Bik

Bikovi, poznati po svojoj ljubavi prema hrani, mogu skupiti višak kilograma s godinama. Fizički i psihički nisu najgipkiji, ali njihova izdržljivost ih čini dugovečnima. Kroz život idu stabilnim korakom.

Blizanci

Blizanci već u mladosti postavljaju ciljeve za sebe i dosledno ih ostvaruju. Ova karakterna osobina ostaje s njima i u kasnijim godinama. Njihova vitalnost i radna energija traju, pa čak i u starijoj dobi.

Rak

Rakovi se mogu podeliti u dva tipa: oni koji nikada ne pokazuju starenje i oni koji s godinama postaju majčinski ili očinski nastrojeni. Traže poštovanje i često postaju osobe koje druge podsećaju na bake i deke. Njihova briga i pažnja postaju duboko usađene karakteristike.

Lav

Lavovi postaju sve smireniji kako stare, a njihova zaštitnička i staložena narav dolazi do izražaja. U starijoj dobi postaju iskusni i mudri ljudi, težeći da budu uzor i autoritet mnogima oko sebe.

Devica

Device, koje su inače sklone analitičkom razmišljanju, s godinama mogu postati malo pesimističnije nastrojene prema svetu oko sebe. Njihova briga za sopstveno zdravlje i izgled ostaje prisutna, a često teže savršenstvu u svemu. U starosti postaju pametne, uglađene osobe s očuvanim stavom.

Vaga

Vage i dalje drže do svog izgleda, te se trude da se podmlađuju i zadrže mladalački duh. Ponekad mogu imati iluziju da izgledaju mlađe nego što zaista jesu.

Škorpion

Škorpioni nastavljaju da budu važni i ugledni, često noseći sa sobom utisak mudrosti. Međutim, njihova upornost i fokus na sopstvene ciljeve i uverenja ponekad ih mogu učiniti tvrdoglavima i napornima.

Strelac

Strelčevi se trude da ne primećuju starenje i često očekuju komplimente za svoj izgled. Njihova privlačnost i erotičnost mogu ostati snažni čak i u kasnijim godinama.

Jarac

Jarčevi se rađaju s ozbiljnošću i odgovornošću, ali kako stare, mogu postati veseli i detinjasti. Njihova mudrost i ozbiljnost se postupno mešaju s veseljem.

Vodolija

Vodolije su često neobično ozbiljne i teže ekscentričnosti. S godinama se ta svojstva mogu pojačati, a nezavisnot od tuđeg mišljenja čini ih nepredvidivima.

Ribe

Ribe se ponekad plaše starosti, pa konstantno analiziraju svoj život i sumiraju postignuto. Njihova preterana briga može uticati na njihovo zdravlje i skratiti im životni vek.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još