Stres i relaksacija

Tim povodom u Klubu Satelit na Zlatiboru promovisan je program - "Relaksacija u životu savremog čoveka" kojim su nas domaćini i stručnjaci ubedili da je ponekad neophodno usporiti. Doktorka Sandra Radak, internista u KBC Dedinje, održala je zanimljivo predavanje na tu temu i ponovila nam neke poznate, korisne stvari o važnosti rekreacije u svakodnevno životu, ali takođe i otkrila nešto novo o ovom svakodnevnom saputniku svakog od nas.

Jedan od najčuvenijih istraživača stresa, Hans Seli je rekao, "Stres je začin naših života”. Koliko je kome I kojim začinima život prošaran je ključno pitanje.

Stres je svaki zahtev za novim prilagođavanjem koji sredina postavlja organizmu.Svaki zahtev, pa I onaj koji je pozitivan. Štetni stres naziva se DISTRES, pozitivni stres EUSTRES. Istina, jer naša zaljubljivanja zaista ne bi imala smisla bez „leptirića“ i iščekivanja voljene osobe i neizvesnosti o tome jesu li nam osećanja uzvraćena; nedostatak nelagode dok čekamo ishod razgovora za posao ili ocene na ispitu.... Bez stresa nema razvoja, ipak dugoročni stres je svakako poguban.

Ventil koji će nas dovesti u stanje smirenosti je svakako rekreacija u onoj meri koja odgovara našem zdravstvenom stanju I kondiciji. Šetnja, plivanje, sauna, fitness, a svakako I malo korigovana ishrana.
Sve ove sadržaje imate u klubu Sateliti koji je 2009. godine proglašen za najbolje odmaralište u sistemu međunarodne organizacije RCI (Global Vacation Network) .

(old_image)

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa zdravljem obavezno se pre odlaska u saunu posavetujte sa lekarom, a zdravim osobama će sigurno prijati opuštanje i relaksacija u sauni,koja povoljno utiče na rad srca i krvotoka i koja vam je u CMC Klubu Satelit na raspolaganju kada god poželite. Ipak, ukoliko imate bilo kakvih problema sa zdravljem obavezno se pre odlaska u saunu posavetujte sa lekarom.

Vežbe u vodi istovremeno su i zabavne i delotvorne. Plivanje se preporučuje svim uzrastima, blagotvorno deluje na psihu, jača mišiće srca, povećava kapacitet pluća i produbljuje disanje. Zato će vas boravak u bazenu Kluba Satelit potpuno opustiti.

Ako, ipak, ne možete bez tegova, pokretne trake i bicikla tu je i teretana koja će zadovoljiti vaše potrebe. Ne propustite ni uživanje u đakuziju i počastite telo masažom.

Gastronomske čarolije Zlatibora su nadaleko čuvene, pa tako nemojte propustiti priliku da počastite dušu i telo i rešite se stresa, pa makar na kratko.

Pogledajte još