Slovenci bojkotuju utakmicu sa Srbijom

Oni su, kako navode slovenački mediji, nezadovoljni cenama ulaznica koje za sektor sa "najvatrenijim pristalicama" koštaju 10 evra.

Meč koji se igra sutra u Mariboru u 20.45 za reprezentaciju Slovenije nema takmičarski značaj, dok je Srbiji potrebna pobeda kako bi obezbedila učešće u baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Lokalna navijačka grupa "Viole" pozvala je svoje članove da ne prisustvuju utakmici pošto nije postignut dogovor sa Fudbalskim savezom Slovenije (NZS) o jeftinijoj ceni ulaznica, dok je predsednik organizacije Udruženih slovenačkih navijača (Slovenian supporters) Aleša Kaučič kazao da će ta grupa doći na utakmicu, ali će "štedeti grlo".

"U kontaktu smo sa Violama. Podržavamo inicijativu za smanjenje cene ulaznica, ali na žalost dogovor sa NZS nije postignut. Ovo je poslednja utakmica u kvalifikacijama, a za nas nema nikakav značaj. Navijači su mogli da budu nagrađeni, ali ništa od toga. Šteta", kazao je Kaučič, a preneo portal Siol.

On je dodao da se u utakmici sa Srbijom očekuje "tišina na stadionu", kao i veliki broj praznih mesta na tribinama.

NZS, međutim, očekuje pun stadion pošto su se ulaznice za ovu utakmicu prodavale u paketu sa ostalim mečevima kvalifikacione Grupe C.

Organizovani dolazak navijača iz Srbije nije dozvoljen zbog incidenta koji se dogodio pre godinu dana u Đenovi, na utakmici Italija - Srbija, koja je prekinuta.

Beta

Pogledajte još