RAZLIČITI FAKTORI: Šta svakom horoskopskom znaku izaziva stres?

Prema astrologiji ove stvari svakom horoskopskom znaku stvaraju stres...

Stres je neizbežan deo svakodnevice i utiče na naše mentalno i fizičko zdravlje, odnose sa drugima, radnu produktivnost i uopšte kvalitet našeg života.

Postoje različiti faktori koji mogu uticati na način na koji se nosimo sa stresom, uključujući genetiku, okolinu, psihološke i društvene faktore. Ali, jeste li se ikada zapitali kako vaš horoskopski znak može da utiče na to kako doživljavate stres?

Ovan

Ovnovi su poznati po svojoj energičnosti i dinamičnosti. Međutim, upravo ta njihova nestrpljivost može ih dovesti do stresa. Ovnovi se lako frustriraju ako stvari ne idu brzinom kojom bi želeli. Ne vole čekanje i to im stvara stres.

Bik

Bikovi vole stabilnost i udobnost. Promene i nesigurnosti Bikovima mogu izazvati stres. Vole kada sve ide po planu i žele da se stvari dešavaju predvidivim i stabilnim ritmom.

Blizanci

Blizancima dosada stvara najveći stres. Oni su radoznali, uvek željni novih informacija i iskustava. Ako se nađu u monotonim situacijama, lako postaju nervozni i frustrirani.

Rak

Rakovima su najveći okidači konflikti i negativne emocije. Veoma su emotivni i osetljivi i teško podnose bilo kakav oblik sukoba ili negativnosti. Takođe, promene u njihovom domu ili porodici mogu da im stvore dodatni stres.

Lav

Lavovi vole da budu u centru pažnje. Ako osećaju zanemarenost ili nisu nedovoljno cenjeni, lako postaju frustrirani. Takođe, njihov ponos može biti izvor stresa ako osećaju da nisu shvaćeni ili ako se suoče sa kritikama.

Devica

Device su perfekcionisti i najveći stres im stvaraju greške. Uvek teže savršenstvu i zato lako postaju nervozne kada stvari ne idu kako su zamislile ili ako misle da nisu dovoljno dobre.

Vaga

Vagama je najstresniji konflikt. Kao prirodni mirotvorci, nastoje da izbegnu bilo kakve sukobe i neprijatnosti. Stresiraju ih situacije u kojima moraju da se opredele za jednu stranu ili donesu teške odluke.

Škorpija

Škorpijama osećaj gubitka kontrole stvara stres. Vole da budu vođe i donose odluke. Veoma ih nervira kada se osećaju bespomoćno.

Strelac

Strelčevima je najveći okidač za stres rutina. Oni su prirodni avanturisti i uvek žele da istražuju nove stvari. Dosadni, rutinski zadaci ih čine nezadovoljnima i dosadnima.

Jarac

Jarčevi su ozbiljni i ambiciozni. Njihov najveći okidač stresa je strah od neuspeha. Jarčevi uvek teže uspehu i veoma su samokritični. Ako stvari ne idu prema planu, pod velikim su stresom.

Vodolija

Vodolijama je najveći stres osećaj gubitka slobode. Vole da budu nezavisni i imaju svoj lični prostor. Ako osećaju da su ograničeni, postaju nervozni.

Ribe

Ribe su veoma emotivne i osetljive. Stresiraju ih negativni ljudi i situacije, kao i svaka vrsta nasilja ili nepravde. Stres im stvaraju i veliki broj obaveza i pritisaka.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još