Ronaldo i Adrijano na meti kritika

BERLIN, 14. juna 2006. (Beta-Rojters) – Napadački tandem brazilske reprezentacije koji je započeo utakmicu sa Hrvatskom, Ronaldo i Adrijano, našao se danas na meti medija u Brazilu.
Ronaldo, koji je na prošlom prvenstvu postigao osam golova, u 69. minutu utakmice ispraćen je zvižducima kada ga je zamenio Robinjo.
Neki novinari podrugljivo su primetili da je Ronaldo najbolji dribling  izveo nakon utakmice kada je uspeo da izbegne sve novinare koji su čekali ispred stadiona da uzmu njegovu izjavu, a on izašao na sporedni izlaz.
Nekadašnji napadač Brazila Tostao u autorskom tekstu za list “Fola de Sao Paulo” napisao je da je tim Brazila bio “birokratski spor” i da je zaigrao bolje tek pošto je Robinjo zamenio Ronalda.
I drugi brazilski mediji ističu da je njihov tim pobedio Hrvatsku sa praktično 10 fudbalera, a neki kažu čak i sa devet, aludirajući i na Adrijana.Jedan od najpoznatijih brazilskih sportskih kolumnista, Jusa Kfori, napisao je da je bilo žalosno gledati Ronalda.
“Možda je ipak najveća dobit za tim to što su dobili Hrvate sa 10 igrača, ili skoro s devet”, kaže Kfori i dodaje da bi možda selektor Karlos Pareira trebalo da ga izvede, “ako ništa drugo, da bi mu sačuvao reputaciju”.
I drugi poznati novinari iz Brazila kažu da je izgledalo da je “obična kontrola lopte za Ronalda sinoć bila Herkulov posao”, a mnogi pominju i evidentni višak kilograma, zamerajući selektoru što ga ranije nije povukao iz igre.
Ni Adrijano nije pošteđen kritika. Neki njegovi zemljaci kažu da se on, umesto da se bori s protivnikom, borio s loptom.
“Rezultat svega je da lopta nije ostajala duže od pet sekundi u napadu ako bi dolazila do njih dvojice, što je nepotrebno opteretilo odbranu”, kazao je poznati brazilski novinar Fernando Kalanšanš.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.