Dima Bilan napravio feštu

U foajeu Sava centra, koji je za potrebe Eurosonga pretvoren u pres-centar, nalazi se i Euroklub, mesto gde se evrovizijski fanovi, izvođači i novinari svako veče okupljaju i uz muziku, karaoke i di-džej nastupe druže i zabavljaju. Portal Nadlanu.com prisustvovao je partiju ruske delegacije, koju je predvodio jedan od glavnih favorita za pobedu - Dima Bilan.

Celokupna organizacija, kao uvertira pred nastup na Evroviziji, poslužila je i za predstavljanje pesama drugih zemalja, koje su bile Dimini specijalni gosti. Na bini su se smenjivali predstavnici Jemenije, Belorusije, Ukrajine, a zapažen i dirljiv nastup imala je slepa Dijana Gurtska, predstavnica Gruzije, koja je iskoristila priliku da, pored pesme promoviše i svoj novi parfem. Mini nastup imao je i jedan od najboljih ruskih violinista, Edvin Marton, koji je svirao na Stradivarijusovoj violini neprocenjive vrednosti iz 1697. godine.

Pojavom zvezde večeri na bini i uz taktove njegovog hita od pre dve godine "Never let me go", sa kojim je osvojio drugo mesto u Atini, atmosfera je dostigla tačku ključanja. Više niko nije sedeo. Dima je otpevao nekoliko pesama, a prava histerija nastala je uz "Belive", kojom će se predstaviti 20. maja, na večeri prvog polufinala. Na kraju nastupa na sceni mu se pridružio Jevgenij Plušenko, najveća klizačka zvezda, koja će u Areni klizati na improvizovanoj ledenoj površini. Oduševljenoj, ali i pomalo histeričnoj publici Dima je bacao jastučiće sa svojim likom.

Među vatrenim obožavateljkama sreli smo desetak devojčica, tinejdžerki koje su nam rekle da su njegovi zvanični fanovi postale 2006. godine, kada se pojavio na pesmi Evrovizije u Atini. Od tada prate sve što je vezano za njega, a koliko ga vole pokazale su mu na aerodromu "Nikola Tesla", kada su ga sačekale sa specijalnim parolama. Ni Dima njima nije ostao dužan, pa im je poklonio pune kese promotivnog materijala. Bilo je tu majica, jastučića, narukvica, albuma sa sličicama, CD-a, blokčića, ogrlica, postera...

Evo kako Dima zvuči:

Opšti utisak je da se Rusija ozbiljno sprema za ulazak u finale, a gledajući kladionice, ima velike šanse za to. Podsetimo da Dimina pesma "Belive" govori o snazi volje tri druga i njihovoj želji da pomognu bolesnom dečaku. Tim povodom pevač je najavio da će, zajedno sa svojim prijateljima, klizačem i violinistom, po završetku Pesme Evrovizije održati koncert u Moskvi kako bi pomogli nekom detetu. Sav prihod otići će u dobrotvorne svrhe.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Igor Barandovski

Pogledajte još