Bračni par umro držeći se za ruke

- Verovali su u brak. Izabrali su jedno drugo i kad su se obavezali, to je bilo to - rekao je Denis Jiger (62), najmlađi sin Gordona (94) i Norme (90) iz Ajove koji su nakon 72 godine braka preminuli u sat vremena razmaka držeći se za ruke, prenosi "24sata.hr".

Oboje su se rodili u Ajovi, ali se Gordon s porodicom kao dete preselio na farmu u Minesoti. Sa 16 godina se vratio da radi u "Ševroletovom" servisu, jer je farma zbog ekonomske krize počela da propada. Tada je i upoznao Normu koja je bila srednjoškolka. Venčali su se na dan njene mature, davne 1939. godine. Imali su četvoro dece - Donu, Rodžera, Gordona i Denisa, ali, na žalost, Rodžer i Gordon su nastradali u saobraćajnoj nesreći.

Gordon i Norma su u početku vodili čeličanu, ali zatim su preuzeli "Ševroletov" servis, gde je Gordon radio do svoje penzije.

- Voleli su da provode vreme zajedno, ali, naravno, da su se i ljutili jedno na drugo. Tata je bio jako druželjubiv, voleo je sve što je uključivalo druženje s ljudima. Mama je bila mirnija, ali je uvek podržavala tatu. Ona se brinula da uvek bude nešto da se popije i pojede. Bila je perfekcionista - priča Denis, sin ovog dugovečnog, romantičnog para.

Denis, kako prenosi "24sata.hr", kaže da je njegov otac uvek govorio da mora ostati živ zbog supruge.

- Ne mogu otići pre nje jer joj trebam, a ona će reći to isto - govorio je Gordon.

Prošle nedelje par je doživeo saobraćajnu nesreću, nakon čega su oboje smešteni na intenzivnu negu.

- Držali su se za ruke, iako nisu davali znakove svesti - kaže njihov sin za "Daily Mail".

Gordon je preminuo u 15.38 sati, ali aparat koji je pratio otkucaje njegovog srca, nastavio je da pokazuje da ono i dalje kuca.

- Bilo je čudno. Držali su se za ruke, tata je prestao da diše, a uređaj je i dalje radio. Nisam mogao da shvatim šta se dešava - rekao je Denis. Medicinska sestra uprla je prstom u Gordonovu i Norminu ruku. Njeno srce kucalo je kroz njega, a uređaj je beležio te otkucaje, objasnila je. Sat vremena kasnije umrla je i Norma.

- Nijedno od njih ne bi želelo da živi bez drugoga. Iskreno, blagoslovljeni smo što su otišli na ovaj način - rekla je ćerka Dona.

Gordon i Norma su sahranjeni u utorak, s rukom u ruci. Biće kremirani, a njihov pepeo će biti pomešan.

Zajedno su otišli u večnosti i dokazali da večna ljubav postoji!

Pogledajte još