Novozelanđani šampioni sveta u ragbiju

Novozelanđani su dobro počeli meč i uspeli da probiju odbranu Francuza kada je Toni Vudkok trkom od 20 metara postigao svoj prvi esej na Svetskom prvenstvu i svom timu doneo prednost od 5:0.

Iskusni francuski reprezentativac Morgan Para je posle jednog sudara sa dva protivnička igrača morao da napusti teren zbog povrede. Nešto kasnije vratio se u igru ali je do kraja poluvremena ipak zamenjen. To je bio hendikep za Francuze, jer je Para izvođač kaznenih udaraca.

Drugo poluvreme je počelo promašajem Francuza iz kazne što su Novozelanđani iskoristili i pogodili svoj kazneni udarac za ubedljivo vođstvo 8:0.

Francuzi su se tada trgli i počeli da pritiskaju, a Fransoa Trin-Duk, koji zamenio Paru, organizovao je napade svog tima. Francuzi su uspeli da se vrate u utakmicu kada je esej postigao kapiten Tjeri Disatoar.

(old_image)

Francuska reprezentacija je uspešno pretvorila šut i rezultat je bio 8:7.

Do kraja meča Francuzi su imali šanse da preokrenu i naprave veliko iznenađenje na Iden Parku pred 80.000 gledalaca, ali je Trin-Duk promašio i Novozelanđani su izdržali pritisak.

Utakmica je bilo repriza prvog finala Svetskog prvenstva 1987. kada su na istom stadionu Novozelanđani pobedili Francuze i osvojili svoju prvu titulu.

Francuskoj je današnji meč bio treće finale, ali do sada nisu bili uspešni. Po dva puta svetski šampioni bili su Novi Zeland, Australija i Južna Afrika, dok su Englezi jednom bili šampioni.

Beta

Pogledajte još