Bespoke Ecosystem - Prednosti veštačke inteligencije u vašem domu

Ako krenemo da brojimo, veštačka inteligencija ili skraćenica AI (Artificial Intelligence) je verovatno pojam koji se najviše pominje u ovoj godini i ima sve veću primenu. Od usko informatičkog sveta, preko mobilne telefonije, AI kreće da se širi na sve sfere života, uključujući i domaćinstva, donoseći brojne koristi i olakšavajući svakodnevni život na različite načine.

Veš mašine, rerne, frižideri, pa čak i usisivači, uz pomoć AI postaju pametni uređaji, koji mogu da se povežu i kojima može da se upravlja putem pametnih aplikacija ili glasovnih asistenata, pružajući korisnicima veću kontrolu i efikasnost. Veštačka inteligencija pomaže i oko uštede električne energije, predlažući načine za optimizaciju potrošnje, unapređuje bezbednosne sisteme i personalizuje iskustva korisnika u domaćinstvu, analizirajući njihove navike.

Ukratko, veštačka inteligencija donosi inovacije i praktične prednosti u domaćinstva, poboljšavajući efikasnost, udobnost, bezbednost i zabavu. Očekuje se da će se njen značaj u domaćinstvima nastaviti povećavati kako se tehnologija dalje razvija.

Kompanija Samsung Electronic, koja je pionir u tehnološkim dostignućima, potpuno je uklopila AI funkcije u dizajniranje i izradu svojih kućnih uređaja i njeni inovativni kućni aparati su pravi izbor za one koji žele da pojednostave i olakšaju svakodnevne obaveze i aktivnosti u domaćinstvu.

Novi Samsung Bespoke frižider osim besprekornog izgleda koji se uklapa u svaki prostor, odlikuju i tehnološke inovacije koje olakšavaju svakodnevni život. Svi znamo da nisu sve namirnice iste i da zahtevaju različite optimalne temperature. Neke je potrebno malo više ohladiti od drugih, tako da Bespoke frižider obezbeđuje dve temperaturne zone, a Humiditi Fresh + fioka je tu da održava savršenu vlažnost. Funkcija All Around Cooling omogućava ravnomerno hlađenje, a strateški postavljeni otvori za ventilaciju drže istu temperaturu, kako bi se hrana održala duže svežom.

Foto: Promo

Podjednako atraktivan dizajn i nove tehnologije dobila je i Bespoke rerna sa kojom je moguće istovremeno kuvati uobičajeno i na pari, koristeći funkciju Dual Cook Steam i mogu istovremeno da se koriste dve odvojene zone sa Dual Cook Flex, kao da ima dve odvojene rerne. Za zdrave obroke, tu je tu je Air Fry program, koji hranu priprema na vrućem vazduhu. Kapacitet ove rerne je čak 76 litara, tako da je odličan partner za pripremu velike količine hrane za zabave.

Aplikacija Samsung Food se savršeno uklapa uz Bespoke rerne, jer nudi brojne recepte na mobilnom telefonu, kao i planer za obroke, namirnice koje je potrebno nabaviti i opciju za deljenje recepata. Uz ovu aplikaciju kuvanje postaje igra i zabava. Bespoke rerna ima modernizovan dizajn sa kontrolnom pločom sa LCD ekranom od 4,3 inča, kontrolama osetljivim na dodir i samo jednim dugmetom. Na osnovu obrazaca korišćenja, AI na ekranu prikazuje brzi odabir najčešće korišćenih opcija.

Foto: Promo

Kada govorimo o besprekornoj čistoći, tu je i mašina za veš sa veštačkom inteligencijom, koja uz Ecobubble tehnologiju, temeljno pere odeću u hladnoj vodi, gde veštačka inteligencija računa koliko je praška dovoljno, uzimajući u obzir zaprljanost odeće. Zahvaljujući pametnim funkcijama, ovaj uređaj štedi vodu, deterdžent i energiju, koji tkaninama obezbeđuje do 45,5% bolju negu, čak i na najvećem kapacitetu punjenja od 11 kg. SpaceMax™ tehnologija omogućava veći prostor unutar mašine, tako da možete da operete više odeće, uključujući veliku ćebad i posteljinu. Vođeno veštačkom inteligencijom, pranje je lako i efikasno, jer ova mašina "pamti" vaše navike, predlaže odgovarajući program pranja i na vreme prikazuje potrebne informacije. Aplikacija SmartThings takođe pruža savete za programiranje, kreira planove i rešava probleme.

Foto: Promo

Usisivač sa ugrađenom veštačkom inteligencijom Bespoke Jet™ AI

Usisivač sa veštačkom inteligencijom – kakvu funkciju on može da ima? Samsung štapni usisivač Bespoke Jet AI zahvaljujući ugrađenoj veštačkoj inteligenciji, sam detektuje površinu koju čisti i prema tome se koristi odgovarajuća četka sa AI režimom: Active Dual četkica, Led Brush+ tanka četka, rotirajući čistač sa prskanjem i duplom podlogom za čišćenje od mikro vlakana, kao i dodatak Pet Tool+ za kućne ljubimce, optimizovan za prikupljanje i najmanjih dlačica. Ali nije samo AI najbolja prednost Bespoke Jet™ AI usisivača, već i njegova uloga u stvaranju higijenski čistog okruženja zahvaljujući nadograđenoj All-in-One Clean Station™ koja koristi Air Pulse tehnologiju za automatsko pražnjenje rezervoara za prašinu, dok multiciklonska filtracija vazduha zadržava i najsitnije čestice prašine.

Povrh svega, preko SmartThings aplikacije, moguće je upravljati funkcijama i podešavanjima usisivača, pratiti izveštaje o radu uređaja, kao i savete o korišćenju program koji štedi energiju, sve to na najnovijem mobilnom telefonu Galaxy S24 serije.

Samsung Bespoke Home koncept je sinonim za super moderan dom, opremljen kućnim aparatima koji predstavljaju inovativne tehnologije ugrađene u proizvode sa besprekornim dizajnom i funkcionalnošću. Veštačka inteligenicja je bila logična nadogradnja ovih aparata, kako bi oni bili funkcionalniji i činili savremen dom održivijim.

Sa Samsung uređajima, ova vizija se proteže po celom domu, jer je povezivanje preko aplikacije SmartThings u središtu svake ove inovacije, a uređaji se kontrolišu i njima se upravlja na daljinu preko Samsung Galaxy telefona.

U toku je promotivna akcija produžene garancije za Bespoke uređaje, od tri do pet godina u zavisnosti od uređaja. Kupci Samsung bele tehnike i malih aparata za domaćinstvo, treba da se najkasnije 30 dana od datuma kupovine registruju na sajtu samsungproduzenagarancija.rs, kako bi ostvarili pravo na ovaj benefit.

Takođe, uz određene modele Bespoke Jet usisivača korisnici imaju mogućnost povraćaja uređaja u roku od 100 dana od kupovine, za vreme kojih mogu da se uvere u izvanredno moćne performanse čišćenja. Promocija traje do 31.5.2024. ili kraće usled isteka zaliha uređaja koji su predviđeni za ovu promociju, a svi detalji nalaze se na linku.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još