Samsung Galaxy S24 Ultra postavlja nove standarde izdržljivosti i jasnoće prikaza uz Corning® Gorilla® Armor

Corning omogućava izdržljivost bez presedana i maksimalni vizuelni doživljaj na najnovijem vodećem Samsung pametnom telefonu uz najčvršće, najotpornije na ogrebotine i optički najnaprednije Gorilla® staklo do sada

Kompanije Samsung Electronics i Corning Incorporated (NYSE: GLW) objavile su da su Galaxy S24 Ultra uređaji opremljeni novim Corning® Gorilla® Armor spoljašnjim materijalom kompanije Corning. Gorilla Armor nudi neprikosnovenu kombinaciju izdržljivosti i vizuelne jasnoće, uz bogatiji prikaz na sunčevoj svetlosti i veću zaštitu od oštećenja usled svakodnevnog korišćenja.

- Corning’s Gorilla® staklo i Galaxy S serija podstakli su inovacije i ostvarili značajan napredak ka ostvarivanju veće izdržljivosti - izjavio je Kvongdžin Be, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u oblasti mehanike u sektoru za mobilne uređaje kompanije Samsung Electronics i dodao:

- Ovo partnerstvo omogućava ljudima da koriste naše proizvode na pouzdan i siguran način.

Corning® Gorilla® Armor je drugačija vrsta spoljašnjeg materijala za pametne telefone. U poređenju sa standardnom staklenom površinom, Corning Gorilla Armor smanjuje odsjaj za čak 75%, što poboljšava čitljivost ekrana i smanjuje njegov odsjaj u skoro svakom okruženju*.

Novi spoljašnji materijal kompanije Corning poboljšava izdržljivost Galaxy S24 Ultra uređaja. Laboratorijska testiranja Corninga pokazala su da se Gorilla Armor odlikuje izuzetnom izdržljivošću u poređenju sa konkurentskim aluminijum-silikonskim spoljašnjim staklima**. Da bi izmerio izuzetnu otpornost na grebanje, Corning je osmislio nov laboratorijski test - "Scratch Bot" – koji podražava mikroogrebotine izazvane svakodnevnim korišćenjem. Gorilla Armor je na ovom strogom testu pokazao da nema vidljivih ogrebotina i da je više od četiri puta otporniji na ogrebotine od konkurentskih aluminijum-silikonskih spoljašnjih stakala.

Foto: Promo

Gorilla Armor u proseku sadrži 25% recikliranog materijala pre upotrebe, što je potvrdila kompanija UL Solutions u skladu sa UL2809-2 postupkom validacije zahteva za zaštitu životne sredine (ECVP) za reciklirani sadržaj***.

- Gorilla Armor objedinjuje istraživačku i inženjersku smelost kompanije Corning sa Samsung dizajnom okrenutim ka korisnicima i njihovom iskustvu - izjavio je Dejvid Velaskez, potpredsednik i direktor segmenta Corning® Gorilla® stakla i dodao:

- Ova poslednja inovacija istovremeno zadovoljava potrebu za izdržljivošću i našu sve veću potrebu za boljom optikom – što iskustvo korišćenja mobilnog telefona budućnosti omogućava u sadašnjosti.

Uvođenje Galaxy S24 Ultra telefona sa Gorilla Armor staklom sledi nakon jubilarne godine za Samsung i Corning, koji su prošle godine proslavili 50 godina partnerstva u svom sektoru. Samsung i Corning su postali partneri 1973. godine, kada su počeli da rade na tome da televizori budu dostupniji korisnicima u Južnoj Koreji.

Isti ovaj duh saradnje se prenosi već pola veka. Corning® Gorilla® staklo se koristi na brojnim Samsung uređajima, od nekih od najranijih Galaxy pametnih telefona do najnovijih, među kojima su Galaxy S23 serija, Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5, koji svi koriste staklo Corning® Gorilla® Glass Victus® 2. Uvođenjem Galaxy S24 Ultra uređaja sa Gorilla Armor staklom nastavlja se dugogodišnja saradnja posvećena stvaranju inovacija svetske klase koje su ključnog značaja za industriju mobilne potrošačke elektronike.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com

O kompaniji Corning Incorporated

Kompanija Corning (www.corning.com) predstavlja jednog od vodećih svetskih inovatora u nauci o materijalima, sa 170 godina dugom istorijom revolucionarnih pronalazaka. Corning primenjuje neprikosnovenu stručnost u nauci o staklu, nauci o keramici i optičkoj fizici, uz široke proizvodne i inženjerske kapacitete za razvoj proizvoda koji definišu svoju kategoriju, transformišu sektore i unapređuju život ljudi. Corning svoj uspeh zasniva na održivim ulaganjima u istraživanje, razvoj i inženjering, jedinstvenu kombinaciju inovacija materijala i procesa, kao i bliskim i odnosima od poverenja sa kupcima koji su globalni lideri u svojim sektorima. Kapaciteti kompanije Corning su raznovrsni i sinergetski, što joj omogućava da se razvija i ispunjava potrebe tržišta koje se stalno menjaju, kao i da pomaže svojim kupcima da iskoriste nove mogućnosti u dinamičnim sektorima. Corning je danas prisutan na tržištu optičkih komunikacija, mobilne potrošačke elektronike, ekrana, auto-industrije, solarne energije, poluprovodnika i prirodnih nauka.

Foto: Promo

* Tvrdnje o performansama Corning® Gorilla® Armora su zasnovane na internom laboratorijskom testiranju Corninga. Stvarne performanse mogu da se razlikuju.
** Tvrdnje o performansama Corning® Gorilla® Armora su zasnovane na internom laboratorijskom testiranju Corninga. Stvarne performanse mogu da se razlikuju.
*** Reciklirani materijal pre upotrebe kako ga definiše UL Solutions je materijal koji nikad nije stigao do krajnjeg korisnika nakon što je izdvojen iz otpada nastalog tokom procesa proizvodnje.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još