Osuđen hrvatski navijač koji je istrčao na teren

BERLIN, 14. juna 2006. (Beta) - Sud u Berlinu osudio je danas na kaznu od 140 evra navijača Hrvatske reprezentacije koji je sinoć, tokom utakmice Brazil-Hrvatska, utrčao na teren i bacio se pred noge igraču Hrvatske Dadu Pršu.
Dvadesetogodišnji navijač osuđen je u Berlinu zbog remećenja javnog reda i mira i nanošenja fizičkih povreda.
Mladić, koji je bio pripit i koji je u pokušaju da pobegne šutirao jednog od redara na stadionu, danas je pušten iz pritvora.
Pored sudske kazne, Organizacioni komitet (OK) Svetskog prvenstva je hrvatskom navijaču odredio da mora da plati i nadoknadu od 1.000 evra kao taksu i za sada još neodređenu sumu kao nadoknadu za specijalni angažman redara.
I pored svega, za OK ostala je zagonetka kako je pripiti navijač uopšte uspeo da prodre na teren.
Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, gde je utakmica igrana, teren je od gledališta razdvojen kanalom dubokim 2,70 metara i širokim 1,70 metara. Pored toga na stadionu je bilo 2.000 redara.
Danas se ispostavilo da je juče u Berlinu bilo propusta i prilikom ulaska navijača na stadion, iako je uoči prvenstva više puta naglašavano da je kontrola takva da je nemoguće da posetioci na stadion unesu opasne predmete.
Uprkos činjenici da su juče pred utakmicu Brazil-Hrvatska redari oduzeli preko 800 petardi, u delu gde su sedeli hrvatski navijači zapaljene su tokom utakmice tri tzv. bengalske vatre.
Najavljeno je da će počinioci biti identifikovani pregledom video-snimaka sa stadiona.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.