Prodate skoro sve ulaznice za EP

Đurković je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Prvim programom Radio Beograda, koji će biti medijski partner RSS-a, kazao i da je skoro sve spremno za turnir koji će se održati od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

"Karte 'idu' izvanredno, prodali smo do sada 75 odsto ulaznica. Čak i u Novom Sadu, u kome je prodaja išla nešto slabije, sada je skoro sve rasprodato...Što se tiče infrastrukture, sve je gotovo, ostali su samo neki sitni radovi, koji se završavaju za jedan dan, tako da smo praktično spremni", rekao je Đurković.

Predsednik RSS Velimir Marjanović objasnio je i zašto je Radio potreban savezu u ispunjenju cilja, a to je podizanje rukometa u Srbiji na evropski nivo.

"Nama je svaki saveznik neophodan, a radio je najdostupniji medij. Rukomet je u Evropi otišao od nas i mi nismo ispratili podizanje rukometa na taj nivo, a to je drugi sport po popularnosti, posle fudbala. Osim sportske arene, EP će biti i politička arena, komercijalna arena, turistička, ali i medijska", rekao je Marjanović.

Predsednik RSS-a kazao je da će se na EP videti koliko je rukomet popularan u Evropi. On je kazao da očekuje dolazak 40.000 turista iz inostranstva, dok je Đurković kazao da očekuje dolazak više od 1.500 novinara.

Beta

Pogledajte još