Pokret radnika i seljaka održao osnivačku skupštinu

Osnovni cilj pokreta u kojem su Unija malinara Srbije, Asocijacija poljoprivrenika, Svinjari Srema i Mačve, ali i ratni vetrani, penziooneri i nezaposleni, jeste snažna država sa profesionalnim i efikasnim drzavnim aparatom.

Predsednik pokreta Zoran Dragišić rekao je da će pokret na predstojeće izbore izaći samostalno, da bi, kako je naveo, nezadovoljne ljude uveo u politički život i vratio državu narodu.

Dragišić očekuje veliku podršku naroda na predstojećim izborima, ali nije želeo da govori o izbornim razultatima, kao ni o tome sa kime bi eventualno pokret ušao u postizbornu koaliciju.

"Pokret za sada neće biti registrovan kao politička partija, a predstavnici svake ponižene grupe ljudi u Srbiji biće na našoj listi i imaće svog predstavnika u parlamentu"
, kazao je Dragišić.

Sa osnivačke skupštine Pokreta radnika i seljaka u beogradskom Centru Sava poručeno je da je vlast uništila industriju, pravni poredak, vojsku i pravosuđe, kao i selo i da je krajnje vreme da sve nezadovoljne grupe građana ujedine kako bi preuzele svoju sudbinu u svoje ruke.

BEOGRAD, 30. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još