Srpski turisti u Hurgadi ponovo izbačeni iz soba

Dva aviona nacionalnog prevoznika JAT trebalo bi da danas budu poslata u Egipat kako bi prevezli srpske turiste koji su ostali bez smeštaja zbog sukoba dve turističke agencije. 

Grupa od 238 turista, među kojima ima porodica sa malom decom, izbačena je u utorak iz hotelskih soba zbog spora egipatske agencije "Brajt skaj" sa partnerskom agencijom "Junajted travel" iz Beograda zbog neizmirivanje finansijskih obaveza beogradske turističke agencije prema Egipćanima.

Amabasada Srbije u Egiptu je obavestila Ministarstvo inostranih poslova i sve nadležne institucije u Srbiji da su u kontaktu sa srpskim turistima u Hurgadi kao i da rade na tome da se reši problem turista koji su sa važećim vaučerima stigli na odmor u Egipat.

Mada su tokom jučerašnjeg dana pojedini mediji javili da su turisti zbrinuti, većina njih, odnosno oni koji nisu dodatno platili hotelima, ostali su bez smeštaja, a uskraćena im je i hrana.

Vladimir Šakić (25) iz Batajnice, koji je bio smešten u hotelu "Sensido kristal bej", kaže za "Press" da su ih uz tešku muku pustili da u sobama provedu noć između utorka i srede, ali da su ih juče ujutru ponovo izbacili!

"Verujte, nas 30 sedi u holu hotela i čeka da nas i odavde izbace. Ovde ima i ljudi sa malom decom, a među njima je i beba od 14 meseci koja spava na recepciji.

Skinuli su nam i narukvice za ol-inkluziv tretman, pa ne možemo više ni da jedemo u restoranima. Nemamo ni hranu, ni piće, a ni dovoljno novca jer je trebalo uskoro da se vratimo. Izgleda da ćemo morati da počnemo da krademo hranu", objašnjava Šakić.

On dodaje i da je oko 80 odsto putnika agencije "Junajted travel internešenel" izbačeno iz soba, a da su svi bili posebno revoltirani prateći vesti iz Srbije da su navodno vraćeni u sobe i da su uplate počele da "ležu" hotelima.

J.K.

Pogledajte još